Zlatibor

Kratak opis - Zlatibor

Zlatibor se prostire na površini od oko 1.000 km², dugačak je 30 km, a širok i do 15 km. Pruža se pravcem severozapad-jugoistok. Najviši vrh je Tornik (1.496 m). Poznato je letovalište i zimovalište, kao i klimatsko lečilište.

 

Zlatibor se nalazi na severom delu oblasti Stari Vlah, granične oblasti između Raške, Hercegovine i Bosne. Obuhvata predele Čajetina, Užice i Nova Varoš u Zlatiborskom okrugu. Južna i istočna granica Zlatibora su reke Uvac i Veliki Rzav. Na zapadu se Zlatibor graniči sa Bosnom i Hercegovinom, selima Mokrom Gorom, Semegnjevom i Jablanicom.

 

Drven grad - D.Bosnić

 

Zlatibor se nalazi na pola puta od Beograda do crnogorskog primorja. Preko njega prelaze mnogi značajni magistralni putevi i pruge, među kojima je i pruga Beograd - Bar. Najbliži veći grad je Užice.

 

 

Zlatibor je ubedljivo najpopularnije turističko mesto u Srbiji. Godišnje ga poseti 200.000 turista, a ukupan broj prenoćišta je 1.000.000. Ova jedinstvena planina je popularna u toku cele godine. Leti planinski turizam sa svim oblicima zdravog života, rekreacije, tradicije i srpske kulturne zaostavštine dočekuje turiste i prolaznike. Zimi Zlatibor nudi sve pogodnosti modernog ski centra. Ovo mesto je ujedno vrlo bogato odličnom zabavom, ima puno uslužnih lokala, restorana i mesta za noćni provod.

Vaši utisci - Zlatibor

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Zlatibor

Srbija, gde vreme staje, a priroda govori
hepismajli, 14. 08. 2014. - Komentara 1
Znate ono doba godine kada dođe period odmora, a onda, gle paradoksa, svi počnu da se stresiraju i da paniče? Jedni nemaju novca, drugi imaju da uče za neke avguste i septembre, treći bi da kreče, renoviraju i šta god... Pozdravlja vas leto! Ja nekako spadam u onu drugu grupu letnjih paničara sa još nekim dodacima, ali ne mari, ipak sam se izborila sa tim demonima i uzela put pod noge.
Pošalji stranu na:


Avio karte