uskrs i 1. maj home - Moskva - Zabava

Zabava

 
U Moskvi su neki od najpopularnijih svetskih barova foto:ppz/flickr.com

 

Noćni život u Moskvi je veoma živ i raznovrstan. Najveći broj klubova i noćnih barova nalazi se u Tverskoj ulici, koja je poznata po skupim i luksuznim mestima za izlazak koja privlače kako mlade Ruse, tako i turiste.

 

“The City Space Bar & Lounge” je jedan od 10 najboljih barova u svetu u kom je moguće probati različite koktele. Svi kokteli su prilično jaki, tako da greju telo promrzlo na moskovskom minusu.

 

„Propaganda” je jedan od najstarijih i najposećenijih klubova u Moskvi, sa barom, restoranom i diskotekom sa tehno i haus muzikom.

 

"A Priori" (adresa: Bolshaya Molchanovka ul 12, Arbat, tel. +7 495 291 7783, radno vreme 24:00-10:00 petkom i subotom, prevoz: podzemna železnica Arbatskaya.  Moskovljani će vam ovaj klub opisati kao progresivni haus klub. Prostor je ogroman i obuhvata prostran podijum za igru, kao i deo sa sofama za one koji nisu ljubitelji plesa. Svetski poznati DJ-evi imaju nastupe ovde svakog vikenda. Ako dođete dva vikenda za redom shvatićete da je A Priori ostavio savim novi utisak na vas drugog puta kada ste došli jer se enterijer menja skoro svake sedmice, a posetioci su uvek različiti. Savetujemo vas da obučete elegantnu večernju kombinaciju jer je dres kod u ovom klubu jako strog. 

 

Klubovi uz reku su jako popularni u Moskvi foto: anjči/flickr.com

 

"Američki bioskop" (adresa: Radisson Slavyanskaya Hotel, Berezhkovskaya nab 2, Dorogomilovo, tel. +7 495 941 8747, prevoz: podzemna železnica Kievskaya, projekcije u 19:00 i u 21:30). Ako niste ljubitelj noćnog provoda i veče više volite da provedete u mirnoj atmosferi, predlažemo vam da posetite ovaj bioskop u kome se tokom sedam dan u nedelji, dve projekcije dnevno, prikazuju najnoviji hitovi holivudske kinematografije. Vikendom se pored dve redovne, u program ubacuje i još nekoliko specijalnih projekcija. Filmovi su na engleskom jeziku bez titla, a meštani Moskve mogu uzeti slušalice na kojima će čuti simultani prevod. Ako vaš nivo znanja engleskog jezika nije dovoljan da biste lepo ispratili film, savetujemo vam da ipak propstite ovaj bioskop i veče provedete možda u romantičnoj šetnji ili laganoj večeri. 

 

Ako ste ljubitelj klasične muzike, tu je "Gelikon" oper (adresa: Bolshaya Nikitskaya ul 19/16, Arbat, tel. 7 495 290 5359, prevoz: podzemna železnica  Arbatskaya. Ova operska kuća je poznata po tradiciji dugoj 15 godina, kao i po inovacijama koje svakodnevno uvode u svoje nastupe. Direktor Dmitry Bertman je poznat po tome što voli da eksperimentiše sa zvukom pa klasičnu muziku često kombinuje sa rok zvukom. Ova operska kuća ima kapacitet od 250 sedišta. 

 

Pored državnih i verskih praznika koji se slave u Moskvi, tokom godine se upravo u ovom gradu održavaju mnogobrojni festivali koji traju po više dana. Mi vam dajemo spisak najpoznatijih festivala

 

Ruska nedelja mode tokom koga ćete videti najnovi je modele domaćih kreatora, održava se u aprilu. 

U aprilu se takođe održava i "Photoforum", državni festival fotografije.

U maju se održava Parada ponosa za gel populaciju.

 

Španski flamenko festival se održava u maju i tada su na jednom mestu okupljeni najbolji flamenko igrači iz Rusije i Španije, ali i vatreni ljubitelji ovog plesa.

 

Festivalska atmosfera u Moskvi foto: prosto photos/flickr.com

 

Internacionalni filmski festival se održava u rudkoj prestonici u junu i okuplja sve filmofile.

U junu se takođe održava i moskovski Festival jedriličarstva tokom kojeg će ljubitelji vode naći nešto i za sebe.

Tokom leta se održava najviše festivala. Prvi je u julu a to je festival tokom kojeg se dame u štiklama ne manjim od 9 cm takmiče u trčanju. Ako ste vi dama koja obožava štikle, ponesite jedan svoj par i pokažite im svoje umeće!

 

Letnji baletski festival je u julu. U Rusiji su rođeni najbolji svetski kompozitori i najbolji komadi napisani, pa zato savetujemo da ako boravite u Moskvi tokom jula, nikako ne propustite ovaj kulturni događaj.

 

U avgustu se u Moski odvija državni festival vazduhoplovstva. Tokom festivala ćete imati priliku da vidite razne vratolomije koje za vas izvode velikani ruskog vazduhoplovstva.

 

U septembru i novembru se održava umetnički festival tokom koga ćete videti šta se novo dešava u ruskoj umetnosti. Videćete dela najpoznatijih umetnika, a ako budete imali sreće, možda se i upoznate sa njima i uzmete autogra.

 

Vatromet na Crvenom trgu foto: Anton Fomkin/flickr.com

U novembru se u Moskvi održava festival koji podseća na srpsku Noć reklamoždera. Tada ćete videti najgledanije reklame u Rusiji.

 

Ruski festival vina se održava u novembru i posebno je popularan među starijim meštanima. Ako posetite ovaj festival, sem suvenira i nezaboravnih uspomena koje ćete poneti sa sobom, videćete kako vinski majstori prave najbolja ruska vina i probati ih.

 

Međunarodni filmski festival za osobe oštećene u razvoju se održava svakog novembra u Moskvi.  

 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte