uskrs i 1. maj home - Rusija

Kratak opis - Rusija

Ruska Federacija ili skraćeno Rusija je savezna država koja se prostire preko ogromnih prostranstava istočne Evrope i severne Azije. Sa površinom većom od 17 miliona kvadratnih kilometara najveća je država na svetu, pokrivajući skoro dvostruko veću teritoriju od Kanade, Kine ili Sjedinjenih Američkih Država.

 

Rusija je zemlja bogate istorije, a samim tim i primamljivo odredište za turiste sa svih meridijana. Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu poseduje tri miliona predmeta i po tome je među najvećim u svetu, a prvi je po opsegu kolekcije umetničkih slika. Deo kolekcije Ermitaža (ruska umetnost) je 1895. izdvojen u Ruski muzej. Prirodnjački muzej Kunstkamera, otvoren 1719. po zamisli Petra Velikog, bio je prvi muzej u Rusiji. U i oko Sankt Peterburga postoje mnogobrojne carske palate i druge znamenitosti (Peterhof, Carsko Selo, Ćilibarska soba). U Moskvi su Tretjakovska galerija i Puškinov muzej, kao i Kremlj sa svojim umetničko-istorijskim zbirkama.

Vaši utisci - Rusija

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Rusija

Moj prvi susret sa Rusijom
dusan, 27. 11. 2010. - Komentara 24
Moskva je ogromna i to ne samo u smislu površine grada. Široki trotoari i ulice puni su užurbanih ljudi i automobila, okruženi ogromnim oblakoderima. U gradu postoje heljade muzeja, parkova, restorana i klubova. Odakle početi?
Naša preporuka
Pošalji stranu na:


Avio karte