Marmaris - Šoping

Šoping

Tržni centri, bazari, marketi, čekaju vas u Marmarisu foto: kadluba/flickr.com

 

Moderni tržni centri, šarenoliki bazari i lokalni autentični marketi jesu ono što vas čeka u Marmarisu. Većina prodavnica, u jeku sezone, otvoreno je i do ponoći. A možete naći sve ono što karakteriše Tursku: nakit, keramički predmeti, proizvodi od kože, tepisi, turska kafa, ratluk, alva, baklava, čaj od jabuke, borov med, začini...

 

Prodavnica garderobe u Marmarisu foto: nechbi/flickr.com

 

Šoping centri u Marmarisu na visokom su nivou i tako urađeni da zadovolje potrebe mnogobrojnih turista. Bogata ponuda, ljubazno osoblje, pristupačne cene, privlače čak i one koji nisu ljubitelji kupovine. Najveći javni tržni centar je Carsi Market koji se nalazi na centralnom trgu Marmarisa i nudi raznovrsu ponudu proizvoda.

 

Ponesite nešto za uspomenu foto: Ross_Goodman/flickr.com

 

Gradovi širom Turske imaju bazare, pa tako ih ima i Marmaris. Bazar u Marmarisu proteže se kroz mnoge ulice, a tamo vas čekaju odeća i obuća, nakit, originalne rukotvorine, simpatična keramika, ali i mnogo toga od turske hrane. Ukoliko vam je nešto u prodavnicama garderobe privuklo pažnju, ali vam možda ne odgovara, lokalni krojači učiniće sve da se to uradi po vašoj meri. Ali, prilikom kupovine trebalo bi biti pažljiv, jer se može naći dosta „lažnjaka“, mada je većina garderobe dobrog kvaliteta. I ne zaboravite – pregovarajte, cenkajte se.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte