Marmaris - Plaže

Plaže

Plaža u Marmarisu foto: nechbi/flickr.com

 

Obala Marmarisa je izuzetno uređena, sa predivnim plažama i puno rastinja. Restorani i barovi raspoređeni duž plaže pružaju kompletnu ponudu hrane i pića kako bi turistima olakšali boravak na samoj obali. Plaže su vrlo dobre za decu, ali i odrasle. Pesak je uglavnom crn, pomalo šljunkovit. Na raspolaganju su vam ležaljke i suncobrani, koje možete iznajmiti uz malu nadoknadu. More je čisto i savršeno za kupanje. Dobre i lepe plaže nalaze se i u okolini Marmarisa, udaljene su najviše pola sata od grada, pa ne bi bilo loše dan provesti i na nekoj od njih.

 

Obala Marmarisa je izuzetno uređena foto: korniliakoukoutsi/flickr.com

 

U centru grada nalazi se plaža Folk. Ovo je gradska plaža, a nalazi se neposredno ispod magistrale, na izlasku iz luke. Peščana je i vrlo posećena, i to zbog svoje lokacije. Rado je posećuje i lokalno stanovništvo. Na ovoj plaži se održavaju i raznovrsni događaji, što samo još više privlači turiste, a ulaz na plažu je besplatan.

 

Plaže su pogodne i za decu i za odrasle foto: Cyr0z/flickr.com

 

Pored gradske plaže nalazi se Uzunyali plaža, poznata i kao plaža Long. Ovde vas, takođe, čeka peščana obala duga oko 10 km, a proteže se sve do Ičmelera. Ovo je plaža koja pokriva kompletnu obalu Marmarisa, uređeno je šetalište, pa nakon sunčanja i plivanja, možete prošetati, kupiti neki suvenir, jer to duž šetališta možete naći, a tu su i restorani, barovi i mnogobrojne prodavnice.

 

Što se tiče plaža koje se nalaze u okolini Marmarisa, Ičmeler je udaljena 8 km od centra grada, peščana je i vrlo popularna. Prijatno i mirno okruženje i kristalno čista voda, dobar su izbor ukoliko vam je potreban predah od gradske gužve i buke, a nećete pogrešiti ako na njoj provedete dan i ako letujete sa decom. Takođe, pruža dobre uslove i za vodene sportove, pa iskusite skijanje na vodi, vožnju banana čamcem, ronite...

 

Ležaljke i suncobrane možete iznajmiti uz malu nadoknadu foto: Mimar Sinan/flickr.com

 

Još neke plaže koje se nalaze u okolini Marmarisa, a koje možete posetiti su:


- Cleopatra: udaljena je 16 km od Marmarisa
- Kumlubuk: udaljena je 27 km od Marmarisa
- Kiz Kumu: udaljena je 36 km od Marmarisa...
 

Pošalji stranu na:


Avio karte