Marmaris - Atrakcije

Atrakcije

Stari dvorac foto: Charlie Dave/flickr.com

 

Veruje se, ali se ne može sa sigurnošću tvrditi, da je Marmaris osnovan u 6. veku p.n.e. A Herodot smatra da je dvorac koji se u gradu nalazi, postojao još od 3000 p.n.e. Dvorac je kompletno obnovljen 1522. godine, u vreme Sulejmana Veličanstvenog, jer mu je služio kao baza. A kako bi izgledao onako kao na početku svog postojanja, preduzeti su radovi, a obavljaju se od 1979. godine. Tu se nalazi i karavansaraj, a izgradila ga je Sulejmanova majka, u periodu kada je izgrađen i dvorac.

 

Dvorac danas radi kao muzej foto: Charlie Dave/flickr.com

 

Dvorac sada radi kao muzej, i to od 1991. godine. Postoji sedam galerija, najveća se koristi kao izložbeni prostor, dve su organizovane kao arheološki salon, jedna kao etnografski, a ostale se koriste kao umetničke galerije. U arheološkoj galeriji možete videti amfore koje pripadaju helenističkom, rimskom i vizantijskom dobu, tu se čuva grnčarija, predmeti od stakla, kovani novac, nakit pronađen prilikom iskopavanja na Knidu, Hisaronu i Burgazu. Etnografski salon izlaže tepihe, nameštaj, kuhinjske delove, oružje, ornamente koji pripadaju otomanskom dobu. Marmaris muzej otvoren je za sve zainteresovane svakog dana, sem ponedeljka, u periodu od 08:30 do 12:00 h i od 13:00 do 17:00 h.

 

Deo Starog grada foto: David Spender/flickr.com

 

U Marmarisu je naročito popularan akvapark, prepun atrakcija za sve uzraste, a čeka na vas u prijatnom okruženju. Tobogani, raznovrsna ponuda čamaca, kamikaze, strašne crne rupe i još dosta toga, pruža radosti kako deci, tako i odraslima. Ukoliko posetite akvapark uživaćete u: akva restoranu, restoranu Blago, Plaža restoranu, mini golfu, kuglanju... A s obzirom na to da se ovaj akvapark nalazi na plaži, posetioci će imati prilike da se opuste i na privatnoj plaži.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte