Marmaris

Kratak opis - Marmaris

Marmaris se nalazi na jugozapadu Turske, na poluostrvu oko koga se spajaju Egejsko i Sredozemno more. Ovaj živopisni gradić, prirodno napravljena luka, okružen je plantažama limuna i borovom šumom koja se spušta do same obale.

 

Marmaris je danas popularno i nadaleko poznato letovalište, ali se malo toga zna o njegovoj istoriji. Ne zna se kada je tačno osnovan, veruje se da je to 6. vek p.n.e. i da je tada bio poznat kao Fiskos, a smatrao se delom Karije.

 

Pogled na Marmaris foto: yilmaz ovunc/flickr.com

 

Zbog svog izuzetnog položaja i prustupačnosti, uvek je bio idealno mesto za pristajanje brodova. Pa tako danas možete u Marmarisu videti veliki broj luksuznih jahti, koje koriste ovu luku kao bazu za posete interesantnim mestima po Turskoj.

 

Turiste u Marmarisu čekaju prelepe plaže, luksuzni hoteli i odlični restorani. To je mesto gde su savršeno uklopljene prirodne lepote i istorijske znamenitosti sa burnim noćnim životom. Marmaris je centar jedrenja i ronjenja, mesto na kome se i nautičari zadrže.
 

Vaši utisci - Marmaris


4.8
Predivan grad najlepše letovalište u kojem sam bio do sada!More je prelepo,plaža je solidna,šetalište je neverovatno,noćni život super a usluga je besprekorna!Svakom predlažem da ode tamo i neće se pokajati!...

Putopisi - Marmaris

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte