Kušadasi - Plaže

Plaže

More Kušadasija foto: Kusadasi-Guy/flickr.com

 

Kušadasi ima veliki broj plaža, a na kojoj god da se nađete, možete uživati u kristalno čistoj vodi i brojnim vodenim aktivnostima, kao što su vožnja banana čamcem, džet skijanje, vožnja pedaline, jedrenje... Stenovita, peskovita ili šljunkovita plaža, volite da se osamite ili volite gužvu, Kušadasi ispunjava sve vaše želje. Na plažama možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, predahnuti i osvežiti se u nekom restoranu ili kafiću.

 

Plaža Ladies je najpopularnija foto: Kusadasi-Guy/flickr.com

 

Plaža Ladies: Ovo je najpopularnija plaža u Kušadasiju, a neverovatna posećenost beleži se vikendom. Ime plaže potiče još iz istorijskog perioda, kada je ovde samo ženama bilo dozvoljeno da plivaju. Danas je plaža otvorenog srca za sve. Nalazi se u blizini centra Kušadasija, duga je 1 km, peščana je, na njoj se nalaze brojni restorani raznovrsne kuhinje, tu su barovi, kao i najbolji klub na plaži u kome možete đuskati do ranih jutarnjih sati. Spasilačke ekipe dežuraju u periodu od 08:00 do 19:00 h. Ukoliko ste svoj dan proveli na ovoj plaži, nemojte je napustiti pre zalaska sunca, jer to je prizor koji vredi sačekati.

 

Peščana plaža u Kušadasiju foto: Adrian_/flickr.com

 

Downtown plaža: Ovo je jedina plaža koja se nalazi u centru Kušadasija, kompletno je opremljena ležaljkama i suncobranima, tu su i kafei, a preko puta plaže nalazi se bulevar, prepun prodavnica. Sklonite se od sunca na trenutak i uživajte u šopingu.

 

Long plaža: Ova plaža udaljena je 6 km od Kušadasija, dugačka je oko 20 km, a na njoj se nalazi akvapark sa velikim izborom vodenih atrakcija. Plaža je opremljena ležaljkama i suncobranima, idealan je izbor za ljubitelje vodenih sportova, a pored uživanja na vodi, opustite se i na plaži, jer vas čekaju sto za bilijar i za stoni tenis, i brojne druge zanimacije.

 

Nemirno more foto: myhsu/flickr.com

 

Plaža Love: Ovo je savršeno mesto za one koji žele da se bave sportovima na vodi, ali i da uživaju u relaksirajućim uslovima. Na početku plaže nalazi se mala marina, na kojoj su svoje mesto pronašli gliseri i ribarski brodovi, a tu je i kafić ukoliko ste raspoloženi za trenutke opuštanja, kao i mesto za roštilj, za sve one koji vole da svoj dan na plaži pretvore u mali slatki izlet.

 

Kustur plaža: Ova plaža udaljena je nekih 3 km od centra grada, takođe, jedna je od popularnijih, zahvaljujući pre svega svojoj čistoći. Pogodna je za porodice koje letuju sa malom decom, upravo zbog svojih kvaliteta. Plaža je opremljena suncobranima, peščana je, mada u nekim delovima šljunkotiva, a tu su i kafići, za trenutke okrepljenja.

 

Posetite i plaže: Diamond/Gold, Silver sand, Paradise, Tusan...

 

Prelepe plaže nalaze se u ovom popularnom turskom letovalištu foto: Adrian Libotean/flickr.com

 

Plaže u okviru Nacionalnog parka smeštene su 30 km jugozapadno od Kušadasija, obuhvataju veliki broj izolovanih zaliva i skrivenih plaža, idealne su za romantične šetnje zaljubljenih. Nacionalni park ima najčistiju vodu u Kušadasiju, to je mesto koje bi trebalo posetiti ako letujete u ovom popularnom turskom letovalištu. Ovakva voda idealna je za ronjenje, ponesite opremu ili je iznajmite, jer ako ste ljubitelj ronjenja, zaron u ovakvoj vodi ne smete propustiti. Borova šuma pružiće vam potrebnu hladovinu, a brojne uvale i zalivi mir i tišinu.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Turska - Kušadasi

Specijalne ponude - Turska - Kušadasi