Mahdia

Kratak opis - Mahdia

Mahdia je šarmantni, obalski grad, smešten između Susa i Sfaksa, bivša prestonica Tunisa koja je u 13. veku ponela tu titulu. Danas ima oko 37.000 stanovnika. Nekoliko kilometara od grada nalazi se niz modernih hotela prve klase i neke od najlepših plaža u Tunisu.
U gradu i dalje postoje građevine iz 10. i 11. veka, poput Velike džamije i citadele Kasbah. Mahdia je poznata i po tome što je u tom gradu Kaled Abdelvahab sakrio više od 20 Jevreja od nacista u Drugom svetskom ratu.
Mahdia ima reputaciju "lenjog grada" u kojem vreme stoji, pa je pravo mesto za relaksaciju. Posetioci uglavnom borave u Turističkoj zoni, duž plaže, gde su smešteni hoteli i prateći objekti. Mahdia u turističkom smislu još raste, pa nije problem naći sobu sa pogledom na more. Vreme je toplo, posebno krajem jula i početkom avgusta. Noću temperature opadnu, pa su večeri u Mahdiji veoma prijatne.
Mahdia je poznata po maltene netaknutom prirodnom okruženju, uzgoju maslina, i ribi, pa ne propustite riblju pijacu petkom ili ručak u nekom od ribljih restorana u luci, koja je korišćena kao lokalitet za snimanje scene nemačkog napada na Bengazi u filmu "Engleski pacijent".

Mahdia je od aerodroma u Tunisu udaljena oko 200 kilometara, a od aerodroma u Monastiru oko 50.

Vaši utisci - Mahdia

2.8
Mesto je zanimljivo, ima dosta da se pogleda ali što se tiče nekg dušeg boravka nema potrebe da se više od jednmom obidje u toku letovanja. Što se neke kupovine tile gotovo da nema ničega znalajnog da se kupi sem ponekog...

Putopisi - Mahdia

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte