Hamamet

Kratak opis - Hamamet

Smešten između Mediterana i Sahare, 64 kilometara od Tunisa, leži "Tunis Riviera" sa svojim prelepim plažama, mineralnim lečilištima i vrhunskim hotelima. Nekada malo, uspavano seoce, Hamamet, čije ime znači "kupatilo", probudilo se usled najezde turista. Danas je to popularna destinacija za porodične turiste.

Uprkos modernoj arhitekturi, Hamamet odiše bazarima gde su glavni proizvodi tepisi, bakarni ornamenti, nakit, tradicionalne šerpe i lonci i sva dobra od kože. Velika atrakcija ovog priobalnog grada je 10 kilometara obale oivičene palminim drvetom, sa predivnim peskom dekorisanim živopisnim ribarskim brodićima.

Hamamet se s pravom zove "tuniški Sen Trope" zbog svojih plaža i lepote mora, istorije, drevnih građevina, luksuznih vila i hotela.

U Hamametu živi oko 50.000 stanovnika, a tokom turističke sezone broj ljudi u gradu se utrostruči. Pored uživanja na plaži, u lokalnoj kuhinji i šopingu, turisti dolaze u Hamamet i zbog njegove istorije. Svakako treba obići drevne ruševine grada Puput, koje datiraju iz 168. godine, i Medinu Hamamet, krcatu pijacu sa širokom ponudom suvenira, grnčarije i svile. Tu je i Velika džamija iz oko 1500. godine.

Vaši utisci - Hamamet

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Hamamet

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte