top ponuda - Lisabon - Restorani

Restorani

Lisabonski restoran foto: plentyofants/flickr.com

 

Portugalija, kao i Lisabon, prati mediteranske obedne običaje. Većina restorana su veoma mali, porodično vođeni i generalno jeftini. Neki od njih imaju izložen poster na vratima sa “pratos do dia” (specijalitet dana). Ova jela su obično jefinija i svežija od ostatka menija, i sem ako tražite nešto specifično, “pratos do dia” je pravi izbor. Tokom večere konobar će vam verovatno izneti neka nenaručena predjela (couvert): ona nisu besplatna, ali ako ih ne dirate ona neće biti uključena u vaš konačni račun.

 

Ako ste u Lisabonu i želite da probate jela iz raznih delova sveta, nećete imati problema da nađete kuhinju koja vas interesuje. Od mediteranske hrane do kuhinje severnih predela, moći ćete da pronađete od svega po malo u Lisabonu. Pored toga, zbog imigranata iz svojih bivših kolonija, Lisabon je verovatno najbolja metropola u Evropi za isprobavanje afričke i brazilske kuhinje.


Brazilska kuhinja:

"Chimarrão": Sa svojom tropskom dekoracijom ovaj rastoran je kako bi ga Brazilci nazvali “Rodízio” što u slobodnom prevodu znači "sve što možete pojesti" - mesto gde možete da probate mnogo različitih jela, koja stalno stižu na vaš tanjir, dok vam se ne učini da ćete da "eksplodirate". Tajna ovih restorana je da se “čuvate” za kraj jer najbolja mesa dolaze na kraju, kada su "novajlije" u ovakvim vidovima restoranima već uveliko siti. Pored mesa, na raspolaganju vam stoji švedski sto na kome se nalaze razne salate, crveni pasulj i pohovane banane. Neke od adresa ovog lanca restorana su: Av. de Roma, 90 D, Campo Pequeno, Largo do Carmo, 16-17, Pç. Chile, 8 A. Restorani su otvoreni od 12.00 do 16.00 i od 19.00 do 00.00.


Hrana je ukusna i raznovrsna foto: McPig/flickr.com

 

Italijanska kuhinja:

"Mezzogiorno": Picerija skrivena u oblasti Chiado čiji vlasnik je pravi Italijan. Odlicna za vruće letnje dane, jer na vašem raspolaganju stoji sveža bašta restorana. Odlična hrana u velikim porcijama je odlika Mezzogiorn picerije. Adresa: Rua Garrett, 19, Chiado; Radno vreme: Od ponedeljka do subote, od 12.30 do 15.30 i od 19.30 do 00.00. Restoran je zatvoren ponedeljkom za vreme ručka.

 

Meksička kuhinja:

"Siesta": Veoma živopisne dekoracije i odlična meksička hrana je ono što ćete naći u ovom restoranu. Odličan je tokom letnjeg vremena jer se nalazi tik pored reke, samo 5 minuta hodom nizvodno od Belema. Adresa: Passeio Marítimo de Algés (Algés) - Edf. La Siesta.

 

Predvorje restorana "Casa do Alentejo" foto: heatheronhertravels/flickr.com

 

Potrugalska kuhinja:

"Casa do Alentejo": Povezan sa ljudima iz Alentejo regije ovaj restoran nudi jednu od najboljih kuhinja iz ovog predela Portugalije. Aako vam to nije dovoljno, sam izgled čini ovaj restoran jednim od najlepših u Lisabonu.

Adresa: Rua das Porta de Sto. Antão, 58 (Baixa); Radno vreme: od 12.00 do 14.30 i od 19.00 do 22.00


"Via Garca": Izvanredna portugalska kuhinja sa možda najlepšim pogledom na grad iz bilo kog restorana u Lisabonu. Na raspolaganju vam stoje dva sprata restorana sa različitim cenama. Adresa: Rua Damasceno Monteiro 9 B (Graça); Radno vreme: od 12.00 do 15.00 i od 19.00 do 23.00. Zatvoren subotom tokom ručka i ceo dan nedeljom.

 

Leti je obrok najukusniji u bašti foto: scalleja/flickr.com

 

Vegeterijanska Kuhinja:

"Terra": Restoran Terra (na portugalskom ova reč znači "zemlja") služi visoko kvalitetna vegeterijanska jela, većinom organskog porekla, sa velikim izborom za vegane. Kuhinja ovog restorana se ne oslanja samo na raznovrsnost i bogatsvo vegeterijanske kuhinje Istoka, već takođe na dobre stare ukuse portugalske i mediteranske tradicije. Ovaj restoran, lociran blizu predivnog javnog vrta “Príncipe Real”, nalazi se u šarmantnoj staroj zgradi sa privatnom baštom. U restoranu se govori engleski, kreditne kartice su prihvatljive, cene su pristojne i pušenje je zabranjeno unutra. Adresa: Rua da Palmeira, 15 (near Jardim do
Príncipe Real); Radno vreme: Od 12.00 do 15.00 i od 19.30 do 22.30. Zatvoreno nedeljom I tokom portugalskih praznika.

Pošalji stranu na:


Avio karte