Pataja

Kratak opis - Pataja

Pataja je grad u Tajlandu, smešten na istočnoj obali Tajlandskog zaliva na oko 165 km jugoistočno od Bangkoka u provinciji Chon Buri. To je jedan od najvećih turističkih centara Tajlanda, s preko 5 miliona posetilaca godišnje. Turistima je ovo mesto omiljeno odredište na Tajlandu zbog niza luksuznih hotela, atraktivnih plaža, gostoljubivosti lokalnog stanovništva, niza prodavnica, niskih cena kao i blizine brojnih turističkih atrakcija.

 

Mnogi u Pataju takođe dolaze zbog svetski poznatog noćnog života, kao i prostitucije koja je ovde rasprostranjena. U stvari je najpoznatija po svojim "go-go" i pivskim barovima, ali se gradske vlasti trude da obezbede više porodično-prijateljskih atrakcija i aktivnosti, specijalnih konferencija i golfskih događaja. Iako seks industrija i dalje uzima maha i seks turizam donosi najviše novca budžetu Pataje, ona takođe privlači i porodice iz svih delova sveta.  Ali, ako ćete biti zgroženi ili uvređeni scenom gde stari, gojazni Evropljani ili Amerikanci drže za ruke veoma mlade Tajlanđanke (ili Tajlanđane), onda Pataja verovatno nije mesto za vas.

 

S druge strane, lokalne vlasti poslednjih nekoliko godina uložile su veliki trud i veoma poboljšale kvalitet plaža, iako je preveliki razvoj uništio neke od prirodnih lepota koje je mesto imalo. Pataja takođe nudi odličan izbor lokalnih specijaliteta i široku paletu stvari za uraditi i videti. Njegova populacija je mešavina raznih naroda i etničkih manjina.

Vaši utisci - Pataja

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Pataja

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte