Tajland

Kratak opis - Tajland

Kraljevina Tajland je država u jugoistočnoj Aziji koja se do 1939. godina zvala Kraljevina Sijam. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu sa Mjanmarom, na severu i istoku sa Laosom, na istoku sa Kambodžom i na jugu sa Malezijom. Većinu stanovništva čine etnički Tai, čiji je jezik član tajske jezičke grupe (srodan jeziku lao) i koji su uglavnom budisti. Osim njih, u zemlji živi i velik broj Laošana skoncentrisanih u severoistočnom delu zemlje. Brojna kineska zajednica ima veliki uticaj u privrednom životu zemlje.

 

U poslednje dve decenije tajlandska privreda je zabeležila jednu od najvećih stopa rasta na svetu. Izvoz industrijskih proizvoda, posebno elektronike, odeće i obuće, vozila, nameštaja, hrane, plastike i igračaka, čini oko 60% BDP-a, ali je u poslednje vreme sve važniji i turizam.

 

Tajland je jedina zemlja ovog dela sveta koja nikad nije bila kolonizovana.

Vaši utisci - Tajland


4.6
Eeeeeeeeeeeee tajland, bas mi nedostaje, ekstra mesto, super provod i najbolji odmor....ne znam sta bih prvo napisao. Voznja velikih motora za 15 e za ceo dan, benzin je 3puta jeftiniji, obilazak hotelskih bazena i raznih...

4
......

Putopisi - Tajland

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Naša preporuka
Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Tajland