Cirih - Šoping

Šoping

Bahnhofstrasse, najekskluzivnija i najskuplja ulica na svetu foto: shanemcg/flickr.com

 

Ukoliko vas u Cirihu, pored kulturno-istorijskih spomenika, zanima i šoping, znajte da ovde za takvu razonodu postoje tri različite oblasti:

 

- Bahnhofstrasse – Ova ulica važi za jednu od najekskluzivnijih, ali i najskupljih ulica na svetu. Ovde možete kupiti ukusnu čokoladu, prelepo dijamantsko prstenje, odeću i obuću domaćih, ali i svetski poznatih dizajnera... U ovoj ulici se nalaze dve konkurentske robne kuće, Globus i Jelmoli, koje će vas fascinirati svojom ponudom.
- Niederdorf - Ova ulica deo je Starog grada Ciriha, a prodavnice koje se duž nje nalaze, zadovoljiće potražnju i ukus mladih ljudi. Od duge šetnje možete predahnuti na nekom štandu brze hrane, odmoriti se i skupiti snagu za nastavak kupovine.
- Lowenstrasse – U ovoj ulici nalazi se manji broj prodavnica, nego u prethodne dve šoping zone, ali je ponuda podjednako lepa i bogata. Ovde se nalaze velike filijale Migros, lanca robnih kuća.

 

Prodavnica čokolade foto: Accidental Hedonist/flickr.com

 

Od švajcarskih brendova kao uspomenu, suvenir ili kao poklon nekoj dragoj osobi, možete poneti čuvenu, po lepoti savršenu, švajcarsku čokoladu. A ako vam je želja bila da u Švajcarskoj kupite sat (ono po čemu je ona širom sveta poznata), nemojte tu kupovinu obaviti prebrzo. Nemojte se prevariti i posegnuti za onim jeftinijim, jer su to uvozni satovi iz Japana i Kine, dok original švajcarski satovi i ovde drže svoju cenu (koja nije mala). Kvalitet, pouzdanost i složena mehanika, ono je što njih odlikuje, a pravi švajcarski satovi su: Swatch, M-Watch, Mondaine, Rolex...

 

Prodavnice u podzemnom prolazu foto: bigbirdz/flickr.com

 

Radno vreme prodavnica:


- period od ponedeljka do petka od 09:00 ili 09:30 do 18:30 h,
- subotom od 08:30 do 16:00 ili 17:00 h,
- četvrtkom se dešava „kasna kupovina“ i to do 20:00 h,
- po zakonu prodavnice ne smeju raditi duže od 20:00 h radnim danima, a subotom ne duže od 17:00 h.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte