Mokra Gora

Kratak opis - Mokra Gora

Mećavnik Grad (poznato i kao Mokra Gora i Drvengrad) i hotel "Mećavnik" smešten je na razmeđi Zlatibora i Tare.

 

Osnovan je i izgrađen na brdu Mećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma "Život je čudo". Čine ga drvene kuće tačnije brvnare koje su zadržale svu autentičnost ovog dela Srbije, neku su čak i donešene iz okolnih mesta što daje posebnu draž, mnoge su novijeg datuma, ali su sve sagrađene u izvornom arhitektonskom stilu.

 

Sav nameštaj u brvnarama je ručno izrađen, rezbaren i maštovito oslikan. U sastavu Mećavnika nalazi se crkva, restoran, suvenirnica, galerija, bioskop Underground, nacionalni restoran, prodavnica narodne radinosti i još mnogo drugih propratnih stvari.

 

Mećavnik je hotel sa četiri zvezdice, raspolaže sa 102 ležaja, raspoređenih u jednokrevetne, dvokrevetne sobe, apartmane i kuće.

Vaši utisci - Mokra Gora

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Mokra Gora

Srbija, gde vreme staje, a priroda govori
hepismajli, 14. 08. 2014. - Komentara 1
Znate ono doba godine kada dođe period odmora, a onda, gle paradoksa, svi počnu da se stresiraju i da paniče? Jedni nemaju novca, drugi imaju da uče za neke avguste i septembre, treći bi da kreče, renoviraju i šta god... Pozdravlja vas leto! Ja nekako spadam u onu drugu grupu letnjih paničara sa još nekim dodacima, ali ne mari, ipak sam se izborila sa tim demonima i uzela put pod noge.
МОКРА ГОРА И НАЈБЛИЖА ОКОЛИНА
bokaboo, 28. 03. 2011. - Komentara 8
Сва моја путовања крећу из Ниша и завршавају се у Нишу. Оно што је између надам се да ће Вам се свидети. Како се одморити и уживати за викенд? Баците поглед на наслов, ту је одговор.
Mokra Gora
Pošalji stranu na:


Avio karte