Kladovo

Kratak opis - Kladovo

Grad Kladovo se nalazi u istočnom delu Srbije, u Borskom okrugu, na obali Dunava. Predstavlja najistočniju tačku Srbije prema Bugarskoj i Rumuniji. Opština Kladovo se prostire na 63 ha površine i ima 30.000 stanovnika, dok sam grad Kladovo ima 10.000 stanovnika.

 

Stara čaršija u Kladovu - D.Bosnić

Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 67 m. Ova oblast ima bogatu hidrografsku mrežu. Predele oko Dunava odlikuje ravničarski i terasasti teren, a brdski predeli dostižu nadmorsku visinu do 500 m.

 

Ovo je jedno od najinteresantnijih i najlepših mesta u Srbiji, a posebno je poznato po bogatim arheološkim nalazištima. Oblast Kladova je, po legendi, mesto poznato po potrazi argonauta za zlatnim runom. Lepenski čovek je ostavio svoje tragove u kamenu u Kladovu. Kasnije su ga gradili i unapređivali Rimljani i Kelti, a srednjovekovni Srbi nastavili ovu tradiciju donoseći pravoslavlje u grad.
 

Vaši utisci - Kladovo


3.4
U Kladovu sam bio na ekskurziji jos prvi put,zatim kao sportista tokom leta na pripreme u Karatasu,a i danas kada me put nanese u tom pravcu volim da svratim u ovaj arheoloski grad.Ono sto me je u mladjim danima interesovalo-nocni...

Putopisi - Kladovo

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte