specijalna ponuda - Kopaonik - Kako stići

Kako stići

Sopstvenim prevozom: Dokumenta koja su vam potrebna da se sopstvenim kolima uputite na Kopaonik su važeća srpska vozačka dozvola, saobraćajna dozvola, polisa obaveznog osiguranja i ako je potrebno i ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom.


Do Kopaonika iz Beograda možete stići preko nekoliko putnih pravaca:

 

1. Beograd - Kopaonik, preko Jošaničke Banje - 259 km
Beograd – Lazarevac – Preljina – Kraljevo – Biljanovac – Jošanička Banja - Kopaonik

 

2. Beograd - Kopaonik, preko Kragujevca - 290 km
Beograd - Kragujevac auto-putem (144km) – Kraljevo - Biljanovac – Jošanička Banja - Kopaonik

 

3. Beograd - Kopaonik, preko Kruševca - 279 km
Beograd – Pojate – Kruševac – Brus – Brzeće - Kopaonik


Zimska oprema na putevima je obavezna, a ukoliko nemate lance, možete ih iznajmiti u Jošaničkoj Banji i Brzeću. Na auto-putu ćete naići na putarine za putnička vozila na deonicama Beograd – Pojate, Beograd - Batočina ili Niš - Pojate

Avionom: Od nedavno radi aerodrom u Nišu pa onima koji se odluče za ovaj vid prevoza ostaje još 110 km vožnje od Niša do Kopaonika.

 

Put prema Kopaoniku

 

Autobusom: Autobus je jedan od najčešćih načina dolaska na Kopaonik. Autobus ima svojih prednosti u tome što nećete morati da montirate lance kao kad dolazite sopstvenim prevozom, a takođe, nećete imati problema sa čišćenjem automobila od snega i pronalaženjem parking mesta. Trenutno postoje dve autobuske linije ka Kopaoniku kao i dva autoprevoznika koji saobraćaju ovim linijama. “Jugoprevoz Raška” dva puta dnevno saobraća na relaciji Beograd - Kopaonik, dok autoprevoznik “Kruševac” saobraća na relaciji Novi Sad - Kopaonik.

 

Ski bus: Tokom zimske sezone koja može i da se oduži, ali uglavnom traje od novembra do aprila, svakog vikenda na relaciji Beograd – Kopaonik – Beograd saobraća SkiBus. Ovaj autobus kreće svake subote u 3.30 ujutro iz Beograda, a povratak sa Kopaonika je nedeljom po završetku rada žičara. Ovakvi polasci pružaju mogućnost da provedete puna dva skijaška dana za vikend na Kopaoniku. U slučaju većeg broja putnika, biće obezbeđen odgovarajući broj autobusa.

 

Na samom Kopaoniku možete koristiti taksije ili kombije koji voze po pozivu ili kada ih zaustavite. Kombi funkcioniše isključivo po pozivu i saobraća do lokalnih mesta i po Kopaoniku.

Pošalji stranu na:


Avio karte