specijalna ponuda - Beograd - Restorani

Restorani

Tipično srpsko jelo - prebranac

 

S obzirom na to da se srpska kuhinja uglavnom zasniva na mesu, u glavnom gradu Srbije, sigurno nećete ostati gladni. Ćevapi, pljeskavice, ajvar, kajmak, sarma, pita, burek, baklave, nadaleko poznata šljivovica – jedno je sigurno: i da hoćete, svemu ovome nećete uspeti da odolite.

 

Navodimo vam samo neke od mnogobrojnih restorana u Beogradu:


- Restoran Lorenzo i Kakalamba nalazi se u Cvijićevoj ulici broj 110. Ovo je relativno nov restoran, ali je već postao poznat i popularan zbog svog neverovatnog ambijenta i maštovitih dekoracija. Predstavlja čudesan spoj Firence i Pirota, kako po enterijeru, tako i po hrani.


- U restoranu Dačo možete probati tipično nacionalnu hranu. A pored toga, ambijent restorana pokazaće vam motive srpskog folklora i seoskog života. Ljubazno osoblje pomoći će vam u izboru hrane, jer je ponuda vrlo šarolika i dugačka, počevši od rakije, preko predjela, glavnog jela i dezerta. S obzirom na to da je restoran popularan i među lokalnim stanovništvom, ukoliko želite da ga posetite, bolje je da rezervišete svoje mesto. Dačo se nalazi u ulici Patrisa Lumumbe broj 49.


 

Na raspolaganju vam je i "brza hrana"

 

- Restoran domaće i internacionalne kuhinje, Varoš Kapija, nalazi se na uglu ulica Carice Milice i Maršala Birjuzova. U ovom modernom ambijentu, nasmejano i prijatno osoblje, učiniće vaše veče posebnim. Ovde možete probati specijalitete sa roštilja, ali i testeninu, ribu, razne salate, ukusne dezerte. Sve to upotpunite nekim toplim napitkom, bezalkoholnim ili alkoholnim pićem, čašom vina...


- Pravi etno-restoran u kome se još uvek mogu osetiti mirisi starih vremena je Kovač. U ovom restoranu možete uživati u staroj srpskoj kuhinji, jelu ispod sača, pečenju, ali i u internacionalnim ukusima. Možete probati domaću rakiju od maline, ili bilo kog drugog voća koja uspeva na teritoriji Srbije, kao i vina iz svih krajeva sveta. Ovde možete čuti starogradsku muziku, domaće i strane hitove, zabavnu, narodnu ili romsku muziku. Kovač se nalazi u ulici Bulevar oslobođenja 221.


 

Probajte vruću rakiju

 

- Restoran Kalemegdanska terasa nalazi se na Kalemegdanu, najlepšem delu Beograda. Na terasi restorana možete uživati u vrhunsko pripremljenoj hrani, nacionalnim i internacionalnim ukusima, a to upotpuniti predivnim pogledom na Dunav. Svake večeri u ovom restoranu opustiće vas zvuci muzike uživo. Adresa ovog restorana je Mali Kalemegdan bb.

 

Skadarlija, poznata boemska četvrt, bogata je restoranima. Na njenoj teritoriji nalaze se restorani: Dva bela goluba, Dva jelena, Ima dana, Skadarlija, Šešir moj, Tri šešira, Zlatni bokal, Putujući glumac, Crni Gruja, Guli, Il Borghetto, Mućke.

 

Pored gore navedenih restorana, u Beogradu možete posetiti i restorane: Avala, Čubura, Devetka, Golf, Kalenić, Klub bardova, Kolarac, Milošev konak, Rubin, Sinđelić, Stara kapetanija, ?, Franš, Na ćošku, Violeta kućo stara, Žabar, Alo alo, Makao, Mamma Mia, Que Pasa, Stara koliba, Šaran...
 

Pošalji stranu na:


Avio karte