specijalna ponuda - Njujork

Kratak opis - Njujork

Njujork je najnaseljeniji grad u Sjedinjenim Američkim Državama i međunarodni je centar finansija, politike, zabave i kulture. Jedan je od najvećih gradova sveta i sedište velikih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi. Takođe je i sedište svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, čije je sedište takođe u Njujorku.

 

Današnji simboli Njujorka su: Vol strit, Kip slobode (poklon Francuske, podignut 1886. godine), Bruklinski most (koji spada u najveće i najduže na svetu i spaja Menhetn i Bruklin), Empajer stejt bilding, Krajslerova zgrada itd. To je bio i Svetski trgovinski centar, koji je srušen 11. septembra 2001. u terorističkom napadu. Poznata mesta su i Peta avenija, Tajms skver, Central park, Metropoliten muzej i Brodvej, bulevar koji se proteže od juga do severa Menhetna, a u čijem se centralnom delu nalaze mnoga pozorišta.

 

 

Vaši utisci - Njujork

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Njujork

Njujork: 3 mesta o kojima svi pričaju
elevate, 28. 02. 2017. - Komentara 0
Ovo je grad u kojem se govori 800 jezika. Mesto na kojem se otvaraju najbolji restorani, izložbe o kojima priča ceo svet, klubovi u kojima možete da đuskate sa svetskim selebritijima... Njujork je mašina za novine. Godišnje ga poseti oko 45 miliona turista, a vi ga upoznajte iz najboljeg ugla.
Magicni New York
pedja_srb, 02. 04. 2012. - Komentara 4
Kada kazete New York, pomislite Manhattan. Ne brinite, niste jedini. Ovaj magicni grad je najnaseljeniji u Sjedinjenim Drzavama, I jedan je od nezaobilaznih destinacija na Americkoj istocnoj obali. Smatra se centrom biznisa, trgovine, umetnosti, mode, obrazovanja i tehnologije. New York se definitivno nalazi na vrhu spiska turistickih desitnacija svih turista sirom sveta i san je mnogih koji zele da osete “Americki san”.
Pošalji stranu na:


Avio karte