specijalna ponuda - Njujork - Zabava

Zabava

Njujork noću ne spava foto: Minamie's Photo/flickr.com

 

Kada dođe noć, a vi ste obišli znamenitosti Njujorka, ostaje vam da odete do nekog od lokalnih džez klubova u kojima ćete se opustiti. Tu je i veliki broj klubova sa "stand-up" komičarima koji će vas pošalicama ubediti da ponovo posetite ovaj grad. Ako ste dan proveli u izležavanju na nekoj od plaža, a veče hoćete da provedete igrajući i zabavljajući se do jutra, tu su diskoteke: "Bar 169", "Chaos", "CBGB", "Au Bar"...

 

Ljubitelji pozorišta bi morali da pogledaju neku od fenomenalnih predstava na Brodveju.

 

"Mad46"(The Roosevelt Hotel Madison Avenue at 46th Street). Restoran se nalazi na vrhu hotela i nema krov. Na ovom mestu se spajaju moderan Njujork i klasičan tradicionalan Njujork. Dok sedite zavaljeni u udobnoj kožnoj garnituri, pružaće vam se romantičan pogled na Njujork. Ova skrivena oaza vam nudi meni popuanjen popularnim koktelima, salatama i laganim jelima sa dodatkom inostranih kuhinja.

 

 

Noćni kulb u Njujorku foto: The NicestGuy/flickr.com

 

"Quo Nightclub" (511 West 28th Street (28 St/10 Av) New York, NY 10001). Želite da probate najpopularnije svetske koktele i kasnije odigrate par koraka na plesnom podijumu!? Onda je ovo mesto savršeno za vas. Iako je ogroman, ovaj prostor nije bezličan niti se ikada desi da vas gužva "proguta" i da ne možete da se opustite u igri i popijete piće na miru bez guranja. Dve glavne prostorije su opremljene najvećim svetskim DJ ekspertima. Fenomenalno ozvučenje i neponovljiva rasveta čine vaš boravak na ovom plesnom podijumu nezaboravnim.

 

Festivali:u Njujorku postoji veliki broj festivala koji se održavaju tokom cele godine. Mi vam izdvajamo one najzanimljivije:

 

Zimski sajam antikviteta se održava u januaru i najveći je sajma antikviteta u Americi.

Kineska Nova godina se održava krajem januara i početkom februara. Ovaj popularan njujorški festival se slavu u Kineskoj četvrti i uključuje vatromete i puštanje zmajeva.

Dan zaljubljenih: ovaj praznik, više festival ljubavi se održava 14. februara. Tada se veliki broj mladenaca venčava na grupnom venčanju na najvišoj zgradi u Njujorku.

Uskršnja parada se održava u aprilu. Počinje od katedrale sv. Patrika i ide skroz niz Petu aveniju. Ova parada je jako popularna među njujorčanima, posebno među onim najmlađim.

 

 

Uskršnja parada foto: istolethetv/flickr.com

 

Nedelja mornarice se održava u maju. Tom prilikom više od 10 000 vojnika iz mornarice i obalske straže se nalazi na dokovima spremni da znatiželjnim posetiocima objasne svoj posao. Ovim danima je dozvoljen i obilazak mnogobrojnih brodova koji pristaju.

U junu se održavaju popularni "Šekspirovi dani " u Central parku. Tom prilikom veliki broj mladih glumaca izvodi najpoznatije Šekspirove predstave dok gledaoci uživaju kako u prirodi koja ih okružuje, tako i u umetničkom performansu.

U septembru se između 48 i 59 ulice u Njujorku održava najveći sajam knjiga. Ovaj sajam koji svake godine posećuje sve veći broj posetilaca, stecište je najtraženijih svetskih publicista i pisaca.

 Kolumbova parada se održava 12. oktobra na Petoj aveniji. Ova parada je posvećena ovom velikom avanturisti i pronalazaču Amerike. Ovaj festival je posebno popularan jer se njime slavi američka tradicija i bogato istorijsko nasleđe.

"Cirkus Velika jabuka" svakog novembra ima svoj performans na ulicama Njujorka. Ovaj cirkus nema za cilj da zaradi novac, stoga se karte ne naplaćuju, ali ima za cilj da zabavi posetioce, posebno one najmlađe. Ovaj festival se pdržava na Linkoln trgu.

U decembru se kod Rokfeler centra svečano pali velika novogodišnja jelka. Tom prilikom , na trgu se okupi veliki broj meštana i turista koji žele da isprate otvaranje sezone novogodišnjih praznika.

Pošalji stranu na:


Avio karte