specijalna ponuda - Njujork - Izleti

Izleti

Nijagarini vodopadi: tokom ovog izleta organizovana je i vožnja brodom "Maid of the Mist" tokom koje ćete biti tako blizu vodopada da ćete osetiti kristalno čiste kapljice vode na svojoj koži.

 

 

Nijagarini vodopadi foto: Greg Knnap/flickr.com

 

"Pobegnite" iz Njujorka i uživajte u jednodnevnom krstarenju Hadson rekom i posetom Medveđih planina.  Krstarenje traje 2.5 sati u jednom pravcu, a imaćete još tri sata da obiđete sve prirodne lepote Medveđih planina. Tokom krstarenja ćete proći pored nekih istorijskih i kulturnih znamenitosti Njujorka: "Palisades", "Grant's Tomb", "The George Washington Bridge" i"Cloisters" . Ovaa ekskurzija je posebno zanimljiva u jesenjem periodu kada vaš vidik ispunjava zlatno narandžasta boja, a grane drveća se spuštaju odmah iznad nivoa vode. Još jedna prednost jesenjeg obilaska je što se svake subote u oktobru održava "Oktobarfest" na Medveđim planinama. Ovde ćete videti mnogobrojne meštane i strane turiste kako pored igre i veselja, uživaju u lokalnim pićima i gastronomskim poslasticama. Medveđe planine su udaljene 72 kilometra od Njujorka.

 

Savet: Ako tokom krstarenja ili boravka na planini hoćete da učestvujete u organizovanom pikniku ili ručku koji su organizatori spremili za vas, morate to unapred naglasiti, najbolje prilikom re zervacije mesta. Inače, ako niste ljubitelj organizovanih obroka, na brodu možete kupiti bezalkoholno piće, kao i sendviče i grickalice.

 

Jednodnevni obilazak Vašingtona: Tokom obilaska ćete osetiti duh istorijskih i kulturnih građevina Vašingtona. Kada krenete iz Njujorka, proći ćčete kroz Nju Džerzi, Delaver i Marilend pre nego dođete u na Kapitol Hil. Kada stignete, videćete Kapitol, Senat i Belu kuću, srž Vašingtona.  Tura se nastavlja do "Smithsonian" muzeja, kao i ostalih spomenika podignutih u slavu vijentnamskih i koreanskih boraca. Popodne ćete imati taman dovoljno vremena da popijete kafu u nekom od restorana u okolini muzeja. U Njujork se stiže u ranim večernjim satima.

 

 

Bela kuća foto: -MVI- (Shubert/flickr.com

 

Upozorenje: svaki turista želi da svojim fotoaparatom zabeleži mesta koja je tokom putovanja posetio i tako sačuva još jednu uspomenu na nezaboravan boravak. Međutim to nije uvek moguće, posebno ako se radi o većim muzejima i važnim političkim institucijama. Iz bezbednosnih razloga, obezbeđenje će vas opomenuti da je fotografisanje zabranjeno. Molimo vas da ovo imate u obziru i da svoje želje prilagodite zahtevima stručnih vodilča i obezbeđenja.

 

Istražite seoski turizam van Njujorka obilaskom Filadelfije i okruga Lankaster, doma Amiša. Proćićete kroz prelepu pensilvanijsku prirodu, videti poznato Zvono slobode i Dvoranu nezavisnosti i usput se provozati u amiškoj kočiji.

 

 

Zvono slobode foto: Tony the Misfit/flickr.com
 

 

 

Zvono slobode i Dvorana nezavisnosti se nalaze u samom istorijskom srcu Filadelfije i predstavljaju simbole američke slobode. Filadelfija je inače udaljena 160 kilometara od Njujorka i drugi je grad po veličini na Istočnoj obali. Ovaj izlet obuhvata i obilazak parka Bendžamina Frenklina i Elsert Elija (najstarija naseljena ulica u Americi). Posle ovih iscrpljujućih obilazaka, sledi ručak koji će vam Amiši ponuditi i uz ručak će vam ispričati o svojim životima bez struje, telefona i tekuće vode. Popodne se tura vraća u Njujork.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte