specijalna ponuda - Moskva - Restorani

Restorani

U Moskvi postoji veliki broj restorana. Čak i oni sa najzahtevnijim ukusom će sigurno naći restoran po svom ukusu u najvećem ruskom gradu. Svaki restoran predstavlja određenu ideju koju izražava kroz originalan meni, enterijer i uslugu. Svaki restoran odiše jedinstvenim duhom. Usluga u moskovskim restoranima je na tako zavidnom nivou da se Moskva može slobodno takmičiti sa Rimom, Londonom i Parizom. Zbog toga su i gosti moskovskih restorana, sem turista i meštana, glumci, pevači i političari koji su u potrazi za dobrim zalogajem.

 

Restoran Turandot u Moskvi foto: jurvetson/flickr.com

Odlazak u restorane se može shvatiti kao i izlet tokom kojeg se upoznaju istorijske znamenitosti Moskve jer se većina restorana nalazi u samom centru Moskve, u starim zdanjima za koje su vezane zanimljive priče i anegdote. Na primer, restoran "Godunov" je smešten u prostorije koje su nekada služile kao manastirska trpezarija. Stilizovan nameštaj i mnoštvo dekorativnih elemenata podsećaju na protekle dane i stvaraju jedinstvenu atmosferu. Gosti restorana cene tradicionalnu rusku atmosferu. Konobari nose nacionalnu odeću dok služe palačinke sa različitim nadevima, specijalitete od ribe i mesa, kao i tradicionalan ruska pića. Publiku orkestar zabavlja nacionalnom folk muzikom i ruskim igrama. 

 

Mnogi restorani u Moskvi služe jela evropskih kihinja. Svi su elegantno opremljeni, i mnogi podsećaju na kraljevske palate, dok ostali liče na moderne studije. Na primer, italijanski restorani imaju Italijana kao glavnog kuvara i on sprema jela po tradicionalnom italijanskom receptu i ubacuje svoje inovacije. Većina ovih kuvara ima titulu najboljeg evropskog ili svetskog kuvara

 

Orijentalna kuhinja je nekada bila zanimljiva inovacija među moskovljanima, ali danas se skoro može uvrstiti u klasične kuhinje. Suši, jela od ribe i morskih plodova, supe i dezerti od pirinča se nalaze na menijima mnogih restorana. 

 

Jednom rečju, u moskovskim restoranima se spajaju moderne tendencije sa klasičnim

 

Romantičan enterijer kafea Puškin foto: jespahjoy/flickr.com

 

Najpoznatiji su “Cafe Pushkin”, koji je omiljeno mesto za mlade i otvoren je 24 sata dnevno, ” Babuškini Blintčiki” u kom se sprema oko 40 vrsti palačinki baš onako kako ih je baka spremala, "Uzbekistan” i drugi.

 

Mi vam dajemo predlog koje restorane da posetite tokom boravka u Moskvi:

 

"Admiral Benbow Tavern" (adresa:  Sudostroitelnaya St., 52-A, tel:  7-095-1186963, ruska i evropska kuhinja, u blizini je metro stanica Kolomenskaya): ovo je odličan restoran za romantične duše. Smešten je na dva broda u zalivu reke Moskva. Na prvom brodu se nalazi restoran, prostorija sa bilijarskim stolom i VIP zona. Na drugom brodu je roštilj na otvorenom i prostor za opuštanje. Enterijer restorana je opremljen u mornarskom stilu. Prostorija u koju ćete prvo ući kada zakoračite u restoran liči na prostranu brodku kabinu. Tu se nalazi i statua jednookog admirala Benbova po kojem je restoran i dobio ime. Zidovi su ukrašeni predmetima vezanim za morsku tematiku, u hodniku je akvarijum sa ribama i kornjačama a na plafonu se mogu videti figure morskih galebova. Topovi i ajkule uhvaćene u mrežu takođe popunjavaju enterijer. Meniji su obloženi kožom na kojoj piše "Dobrodošli na palubu!". U restoranu postoje takozvane "kapetanove odaje" i u svaku od njih može da stane po 10 gostiju. Ove prostorije su ukrašene piratovim blagom, draguljima, biserima i novčićima koji se nalaze u staklenim vazama na svakom stolu. Imena jela su jako čudna: Admiral Benbov, Kapetan Flint, Admiralove rolnice, Kovčeg sa dna okeana...Ponudiće vam jela evropske i ruske kuhinje, ukusne pite od jabuka, kafu i više vrsta čaja, različita vina, pivo, koktele i bezalkoholna pića. Nedeljom od 12 do 17h gosti dobijaju pospust od 20 % na sva jela. Četvrtkom ste dobrodošli da uživate u žurkama posvećenim hitovima iz 80-ih. 

 

Restoran na reci foto: Bernt Rostad/flickr.com

 

"Bela Rusija" (adresa: Bolshaya Nikitskaya St. 14, tel.  7-095-2294176, poljska, beloruskka, baltička i ruska kuhinja, u blizini je metro stanica Arbatskaya, Okhotny Ryad). Ovaj restoran u svojoj ponudi savršeno kombinuje  rusku, belorusku i ukrajinsku kuhinju. Na meniju ćete naći palačinke sa različitim nadevima, pite slane i slatke, čiz kejk sa suvim grožđem, ribu, morske plodove...Posebno mesto u beloruskoj kuhinji zauzima jelo od krompira "draniki". U "Beloj Rusiji" će vam ponuditi preko 30 vrsta ovog jela, uključujući i one sa mesom, ribom, pečurkama, crvenim kavijarom i brusnicama. Asortiman pića uključuje pića sa medom, likere i pića od voća. Ovaj restoran će vam sa ponosom ponuditi nefiltrirano pivo koje je jedno od najboljih u Moskvi. Osoblje ovog restorana nosi tradicionalnu belorusku nošnju. Dok budete uživali u jelu i piću, zabavljaće vas pesme dobro poznatih grupa u ovom kraju  "Syabry" i "Pesnyary". Enterijer je dizajniran u neutralnim bojama tako da je restoran odličan za poslovni ručak, sastanak sa prijateljima, kao i romantičnu večeru. Nedeljom ovaj moskovski restoran nudi porodične obroke sa posebnim menijem za decu i klovnovskim prestavama. 

 

Vodka je omiljeno piće Moskovljana foto: Neil Conway/flickr.com

 

"Noah Ark" (adresa: Maly Ivanovsky Lane, 9, tel.  7-095-9215885, ruska i orijentalna kuhinja, kod metro stanice Kitai-Gorod, u blizini Muzeja Moderne istorije). Enterijer restorana je opremljen u jermenskom stilu i prepoznatljiv je po isklesanom kamenu koji čini restoran blistavim. Rezbarije, crteži po zidovima sa motivima iz BIblije i bazen sa dekorativnim ribama doprinose utisku orijentalnog luksuza. Restoran je podeljen na dva dela. Prva dvorana se naziva Ararat i u nju može da stane do 25 gostiju. Ova dvorana će vas ostaviti bez daha jer su zidovi bež boje, sofe plave i crvene sa jastučićima, a zavese zlatne boje i padaju do poda. U ovom delu restorana možete posle obimnog obroka probati ruski konjak, kafu i cigarete. U drugom delu se nalazi glavni deo restorana. Konstruisan je kao veranda od tamnog drveta. Dosta je osvetljena zbog prozora u boji i romantičnih lampi. Meni ovg restorana sadrži preko 120 jela, uključujući i one spremljene po tradicionalnom jermenskom receptu. Svake večeri od 8h goste zabavlja orkestar koji svira tradicionalnu jermensku muziku. Ono što izdvaja ovaj restoran od ostalih je što ima dostavu hrane na kućnu adresu. Porudžbina će vam stići za sat, u zavisnosti u kom delu Moskve odsedate. 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte