Sicilija

Pošalji stranu na:


Legenda
 • SK - Samo Krevet
 • NA - Najam
 • ND - Noćenje sa doručkom
 • PP - Polupansion
 • P - Pun pansion
 • AI - Sve uključeno
 • UAI - Ultra sve uključeno
 • I - Izlet
Prevoz
 • Avionom
 • Autobusom
 • Sopstveni
 • Brodom

Kružna tura

Opis

RIM glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“... Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto... i obavezno bacite novčić u fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!


ĐARDINI NAKSOS grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno  sa  susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duže šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde se možete uživati uz pivo ili ukusan sladoled.


MASCALI u senci Etne, na istoku Sicilije lociran je grad Mascali, na samoj obali Jonskog mora, na 30km od Catanie i 15km od Taormine, nudi bogat turistički sadržaj. Nadaleko poznato vino iz Mascalija takođe treba da se nađe na Vašoj „to do list“. Šarmantni Mascali će Vas razoružati i naterati da mislite o ponovnom povratku na Siciliju i njenim prelepim plažama.


SANT’ALESSIO je primamljiva turistička destinacija Sicilije. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant' Alessio takođe ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonic koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizilazi iz postojanja pećina. Čak i piratske aktivnosti u to vreme, na ovom mestu doprinele su formiranju takvih legendi.Sa čistim i svežim morem, Sant'Alessio uticaće na kompletan doživljaj leta na ovim plažama, gde sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži da postane respektabilno mesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.


NAPULJ “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.
 

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:


Hotel Romulus 3*, Rim

Lokacija: hotel se nalazi u širem centru Rima, u blizini se nalazi metro i autobuska stanica.

Smeštaj: Hotel poseduje 1/2 i 1/2+1 sobe, sa TWC,  TV-om , sefom, fenom, telefonom.


Hotel Portamaggiore 3*, Rim

Lokacija: smešten na lokaciji sa koje se pruža pogled na drevne zidine u Rimu, koje potiču iz 1. veka. Hotel je odlično povezan sa linijama gradskog prevoza, a direktno ispred hotela nalazi se autobuska stanica. Stanica Termini je odličan izbor za putnike koje zanimaju istorijski lokaliteti, arhitektura i spomenici.


Hotel Giotto 3*, Rim

Lokacija: hotel se nalazi blizu jedne od glavnih podzemnih stanica metroa, što znači da su gosti izuzetno dobro povezani sa svim delovima grada i glavnim turističkim atrakcijama.

Smeštaj: Sobe su 1/2, 1/3, uključujući kupatilo sa tuš kabinom, tv, sef, fen.

 

Hotel Pagano 3*, Sicilija

Lokacija: hotel se nalazi u St. Alessiju preko puta plaže.

Sadržaj: hotel ima privatnu plažu, bar, restoran, plažu.

Smeštaj: moderno opremljene sobe sadrže sat tv, telefon, fen za kosu, klimu.

 

Hotel Cristina 3*, Napulj

Lokacija: hotel se nalazi u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice.

Smeštaj: Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa televizorima, klima uredjajima, sefom i fenom za kosu.


Hotel San Paolo 4*, Napulj

Lokacija: lociran je u bilizini Zoo vrta u Napulju, metro stanica je u blizini hotela kojom se brzo stiže do centra grada.

Smeštaj: Sobe su 1/2 i 1/3 moderno opremljene sa klima uređajem, mini barom, televozorom.

Sadržaj: U sklopu hotela se nalazi bašta, spa, restoran.

 

Hotel B&B Napoli 3*, Napulj

Lokacija: nalazi se na trgu Garibaldi, u blizini istorijskog centra grada.

Smeštaj: Moderno opremljene sobe sa kupatilom,tv, telefonom. Hotel ima terasu sa panoramskim pogledom na grad, bar, restoran, lift.

Poslednji utisci

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.