specijalna ponuda - Tasos

Vaši utisci

Posetili ste ovu lokaciju?

Registrujte se ili ulogujte i podelite sa nama vaše utiske

Utisci: 3


Ocena
5
mgmitrovic65 - 19.08.2013 - 13:28h

U Tasos sam se zaljubila prvi put kad sam otisla.Prelepo ostrvo,klima fantasticna,more cisto.Suprug i ja smo iznajmili motocikl i obisli ostrvo uzduz i popreko.Cak smo nasli i planinsko jezero.Zao mi je sto nemam te slike u digitalnom formatu.Da imam mogucnosti provela bih celo leto na Tasosu.Prvi put sam bila 2008,a ponovo sam otisla 2010.Imam na Tasosu omiljenu plazicu,mali zaliv koji se ne vidi sa puta.Cim pocne leto ceznem da se okupam na toj plazi,na koju sam odlazila svako jutro,pre nego sto krenemo u obilazak,voda je tirkizno plava i providna.Tako zelim da odem tamo ponovo.

Ocena lokacije:
Čistoća:
Cene:
Noćni život:
Lokalni prevoz:
Kulturna ponuda:
Grad je pogodan za:
Mlade:
Porodicu:
Parove:
Individualno:
Turiste:

Ocena
3.8
_dragan_ - 15.03.2011 - 18:12h

Prvi put sam na Tasos otišao davne 1972. godine i otada mu se stalno vraćam, sa kraćim prekidima. Najpe, da kažem da grčka vlada računa prefekturu Istočna Makedonija i Trakija kao slabije razvijenu, zbog čega se primenjuje niža stopa PDV-a (što se i vidi po cenama - npr. kafa u Korintu košta 2,5-3 evra, a na Tasosu je 1.5-1,8). Dalje, sve plaže su toliko čiste da decu ne morate da tuširate po izlasku iz mora. Što se putovanja tiče, bolje je popeti se na trajekt u Keramotiju - putuje kraće, ide skoro svaki sat i mnogo je jeftiniji. Jeste da treba voziti još četrdesetak kilometara, ali se ide autoputem i brzo stigne. Imam preporuke za dve plaže koje nisu opisane u reportaži. Prva je Pahis Beach, na oko 10 km od Tasosa (grada) prema Prinosu. Plaža je dugačka oko 1,5 km i ima borovu hladovinu nadomak same vode. Idealno za porodice sa decom. Druga plaža se zove "mermerna" i do nje se dolazi zemljanim putem koji se odvaja kod ulaza na plažu Makriamos (desno), posle čega se prašnjavim zemljanim putem vozite još 4-5 km. Plaža se nalazi na kraju puta, a ono što budete videli biće više nego dovoljna nagrada za vašu upornost: mermerni šljunak koji je hladan na dodir, more nestvarno plavo, kao u tropima, i - za onog ko ume da traži i nađe - mnogo mirisnog origana da vam začini zimske dane :) Negativna preporuka se odnosi na Makriamos koji jeste lepa plaža, ali potpuno komercijalizovana (zaista retkost na Tasosu). Cene su neuporedivo više nego na drugim mestima, a naplaćuju sve što se može naplatiti. Takođe preporučujem i jagnjetinu u selu Teologos u unutrašnjosti ostrva, koja se može meriti sa pirotskom. Dakle, ekstra klasa. Ono što očarava na Tasosu je to što meštani ne gledaju turiste pre svega kroz novac koji ostavljaju, nego kao ljude i prijatelje. Možda u kafani nećete biti usluženi s desne strane, ali ćete dobiti prijateljski osmeh i zagrljaj.

Ocena lokacije:
Čistoća:
Cene:
Noćni život:
Lokalni prevoz:
Kulturna ponuda:
Grad je pogodan za:
Mlade:
Porodicu:
Parove:
Individualno:
Turiste:

Ocena
3
miroslav221 - 06.02.2011 - 14:51h

Tasos je prelepo ostrvo, sa izuzetno cistom vodom za pice, cas se i ponose njom.Ostrvo za porodicni odmor, prelepe plaze za decu svih uzrasta, ali dosta skupo.Nema bojazni od stomacnih problema, kao u Crnoj Gori.Ostrvo se obidje autom za 2 sata, ekoloski cisto , zabranjena upotreba pesticida i ne prskaju se komarci , a ima ih , jer je zastitni znak ostrva pcela koja pravi med od borovine , to im je brend.Domacini su veoma ljubazni i ok

Ocena lokacije:
Čistoća:
Cene:
Noćni život:
Lokalni prevoz:
Kulturna ponuda:
Grad je pogodan za:
Mlade:
Porodicu:
Parove:
Individualno:
Turiste:
Pošalji stranu na:


Avio karte