specijalna ponuda - Tasos

Kratak opis - Tasos

Najzelenije grčko ostrvo poznato je po redovima maslinjaka i borovih šuma na planinama. Zbog toga ga nazivaju i "šuma koja pliva". Temperatura tokom cele godine je prijatna, a vazduh ispunjen najlepšim mirisima.

 

Tasos je ostrvo u severnom Egeju. Bilo je naseljeno još u praistoriji. Još od antičkih vremena Tasos je bio poznat po rudnicima zlata i po kvalitetnom mermeru. Nadaleko je poznato po svojim čistim plažama, gostoprimljivosti, ukusnom vinu i izvanrednom medu. Istorija ostrva se proteže u antičko doba. Do danas su se očuvala mnoga arheološka blaga.

 

Putevi su veoma dobro urađeni i prolaze duž celog ostrva, omogućavajući prilaz svim plažama i uvalama. Glavni grad Limenas (Tasos), ujedno je i najveća trgovinska luka i centar. Temperatura smaragdnoplave vode je već u junu oko 24 stepena.

 

Info:

  • Tasos je udaljen od Beograda oko 700 km, putnim pravcem preko Niša, Skoplja i Soluna do Kavale. Najbolje je da pođete na Tasos sopstvenim prevozom, jer ćete tako moći da obiđete celo ostrvo u 90 km kružne vožnje. Trajekti koji povezuju Tasos kreću iz Kavale i Keramotija. Prvim se putuje sat vremena, a drugim pola sata.

 

Vaši utisci - Tasos


5
U Tasos sam se zaljubila prvi put kad sam otisla.Prelepo ostrvo,klima fantasticna,more cisto.Suprug i ja smo iznajmili motocikl i obisli ostrvo uzduz i popreko.Cak smo nasli i planinsko jezero.Zao mi je sto nemam te slike...

3.8
Prvi put sam na Tasos otišao davne 1972. godine i otada mu se stalno vraćam, sa kraćim prekidima. Najpe, da kažem da grčka vlada računa prefekturu Istočna Makedonija i Trakija kao slabije razvijenu, zbog čega se...

Putopisi - Tasos

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte