Ljoret de Mar

Kratak opis - Ljoret de Mar

Ljoret de Mar je turistički grad na mediteranskoj obali, smešten u provinciji Đirona. Na teritoriji od preko 48 km2 živi oko 38.000 stanovika, međutim, u vreme letnje turističke sezone, broj se povećava i dostiže i 200.000. Iz godine u godinu, Ljoret privlači sve veći broj turista, a u njegovoj blizini nalaze se gradovi Blanes i Tosa de Mar, 40 km je udaljena Đirona, a 75 Barselona, tako da sa obale Ljoreta lako i brzo možete doći do drugih popularnih gradova Španije i upoznati se i sa njima.

 

Prošetajte uređenim šetalištem pored obale foto: ~si/flickr.com

 

Ljoret de Mar osnovan je pre više od hiljadu godina, i to kao ribarsko selo. Ali, vremenom polako gubi svoje prvo „zanimanje“ i postaje popularna turistička destinacija. Prvi pisani ostaci o Ljoretu mogu se naći u dokumentima iz 966. godine, i to pod imenom Loredo. Ljoret je u svojoj prošlosti, kao i mnogi drugi primorski gradovi, napadan od strane Saracena u srednjem veku. Sve do 15. veka, grad je imao svoje mesto više ka unutrašnjosti, a sve to radi zaštite od napada brojnih pirata. U 18. veku njegova luka bila je komercijalno vrlo važna, ali danas to nije slučaj.

 

Plivajte, sunčajte se i uživajte u pogledu na dvorac foto: dvanzuijlekom/flickr.com

 

Brojne kulturne, arhitektonske i prirodne atrakcije, kao i dva istorijska sela, ono je što će učiniti da odmor koji provodite ovde bude potpun. Tu su i mnogobrojni sportski objekti, bogata ponuda za šoping, veliki broj klubova, rastorana, diskoteka – Ljoret je mesto za sve uzraste.
 

Vaši utisci - Ljoret de Mar


2.4
Vreme boravka avgust 2013. Ovo mesto je za Francuze, Nemce i Engleze ono što je za nas Grčka i to njena jeftina low budget odmarališta. Plaže čini krupan pesak, prilaz moru je pod znatnim nagibom koji formiraju poslepodnevni...

4.4
Za svakog po nešto. Od 7 do 77......

Putopisi - Ljoret de Mar

"Beli svet"
civil, 27. 06. 2011. - Komentara 1
Italija - Spanija - Francuska - Austrija
Pošalji stranu na:


Avio karte