Španija

Kratak opis - Španija

Kao jedna od najlepših zemalja Evrope, Španija privlači veliki broj posetilaca iz svih delova sveta. Godišnje ovu prelepu, i pre svega raznoliku državu, poseti više od 50 miliona turista.

 

Pored 2.000 kilometara dugačkih plaža, Španiju odlikuje veliko istorijsko bogatstvo. Osmovekovna vladavina Arapa i zlatno doba hrišćanske države u srednjem veku, stvorili su jedinstvenu mešavinu kultura koja se ispoljava u španskoj tradiciji, hrani i raznim oblicima umetnosti. Gotovo u svakom gradu posetilac će naći građevine iz rimskog perioda, islamske palate i džamije, i srednjovekovne tvrđave.


Južni i istočni deo Španije zapljuskuje Sredozemno more, sa nizom turističkih centara. Španska obala popularna je kod mladih zbog velikog broja klubova, diskoteka i barova na plaži, ali nudi i savršene uslove za porodični odmor.

Vaši utisci - Španija


4.4
Eh, Španija. Prošlo je 8 meseci od našeg proputovanja a ja i dalje ne mogu da nađem dovoljno snažne i lepe reči koje bi najvernije odslikale ono što smo videli i doživeli tokom 24 dana provedenih u ovoj veličanstvenoj...

4.4
Ostrvo prelepih uvala-kala,dobrog vina,sira i prelepog bisernog nakita....

Putopisi - Španija

Costa de Almeria
kisko, 26. 06. 2013. - Komentara 0
Током више од две стотине километара обале, Алмерија приказује најбоља плажа, залива и обала.
Canary island-Tenerife
silvijadj, 16. 08. 2012. - Komentara 2
Kanarska ostrva se nalaze u Atlanskom okeanu i pripadaju Spaniji.Cine ih ukupno 12 ostrva od toga naseljena su veca ukupno 7 medju kojima su :Tenerife,Fuerteventura,Gran Kanaria,Lanzarote,La Palma , Gomera i Ijero.Nenaseljena ostrva su:Alegransa,Grasiosa,Roke de Este,Roke de Oeste,Montanja Klara i Isla de Lobos.To su ostrva vulkanskog porekla medju kojima se najveci krateri na svetu nalaze upravo na Kanarskim ostrvima.
Naša preporuka
Pošalji stranu na:


Avio karte