Barselona

Kratak opis - Barselona

Glavni grad autonomne pokrajine Katalonije, smešten je na severoistoku Španije. Nalazi se na obalama Mediterana, oko 120 kilometara od Pirineja. Sam grad ima 1,6 miliona stanovnika, a sa okolinom oko 3,2 miliona.

 

Jedan je od glavnih evropskih ekonomskih centara, sa jednom od glavnih mediteranskih luka. Svetski je značajna turistička destinacija i ima veoma bogato kulturno i istorijsko nasleđe. Najpoznatija su arhitektonska dela Antonija Gaudija i Ljuisa Domeneka i Muntanera, od kojih je Unesko mnoga proglasio svetskom baštinom.

 

Barselona je bila domaćin važnim svetskim događajima koji su doprineli tome da postane veoma poznat i posećen grad. Najbitniji su Svetska izložba 1888. i 1929. godine, Letnje olimpijske igre 1992. godine i Forum Kultura 2004.

Vaši utisci - Barselona


4.4
Prelep grad koji me je oduševio i samo mi je žao što nismo imali mopgućnosti da boravimo duže, kako bi uspeli sve turističke destinacije da obidjemo i malo više da uživamo u ovom lepom gradu....

4.4
Fascinantan grad!Za transport vam preporucujem da kupite Barcelona card-koja vam omogucava neogranicen prevoz u svim vidovima javnog saobracaja u gradu (metro, tramvaiju, bus, itd...). Uz nju dobijate i besplatnu mapu grada...

Putopisi - Barselona

"Beli svet"
civil, 27. 06. 2011. - Komentara 1
Italija - Spanija - Francuska - Austrija
Pošalji stranu na:


Avio karte