Bled

Kratak opis - Bled

BLED je, sa svojom okolinom i prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije. Već prepoznatljiva slika Bleda sa zamkom iznad grada, jezerom i ostrvcetom u sredini privlači mnoge turiste preko cele godine.U zagrljaju živopisnih planina, ponosno stoji u sredini alpskog jezera. Svojim šarmom dugo je bio simbol grada koga sada otkrivaju novi turisti, oni savremenog životnog stila, a stari ga iznova otkrivaju. Jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Na mirnoj površini jezera ogledaju se vrhovi julijskih Alpa, a u crkvi na ostrvcetu, koja datira iz 16. veka, postavljeno je zvono za koje se veruje da ispunjava sve zelje. Razlog zbog kojeg se mnogi posetioci iz godine u godinu vraćaju na Bled sigurno leži u njegovoj raznovrsnoj ponudi. Uz blagu klimu i predivnu okolinu gosti mogu da uživaju u bavljenju sportom.

Gosti mogu uživati u vožnji po jezeru, šetnji po lepo uređenim stazama, planinarenju, sportskom ribolovu, jahanju, vožnji biciklom ili kočijama.Šumovite padine planina Jelovice i Pokljuke predstavljaju savršeno okruženje ovog mesta. Za vreme vedrih dana, mogu se videti i snegom pokriveni vrhovi Julijskih Alpa.

Okolina Bleda poznata je po jedinstvenim prirodnim lepotama među kojima je najlepša dolina rečice Vintgar.

Bled je idealno mesto za porodični odmor i rekreaciju.

 


 

Vaši utisci - Bled


3.6
Bled je zaista predivan za opustajuci boravak sa partnerom ili sa porodicom. Pejzazi su fantasticni i zaista se ima sta videti. Ukoliko idete zimi 5 skijalista su u krugu od 30min kolima ukljucujuci jedno u Austriji(Villah)...

Putopisi - Bled

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte