Praslin

Kratak opis - Praslin

Plaža  Anse Volbert: ( foto: Olivier Cochard-Labbé/flickr.com)

 

Praslin (poznat još kao ostrvo palmi) opravdava i svoj naziv raj na zemlji, što zbog čuvenog Vale de Mei, jedne od svetski najlepših plaža i kristalno čistog mora idealnog za ronjenje. Na ostrvu koje predstavlja prirodni biser, nalazi se i farma bisera koju ne treba zaobići.

 
Praslin je drugo po veličini ostrvo sa oko 6.500 stanovnika, koje se nalazi na 44 km severo-istočno od ostrva Mahe, najvećeg ostrva na Sejšelima i prostire se na 38 km². Praslin su prvenstveno zvali ostrvom Palmi (Isle de Palmes) kako ga je nazvao francuski istraživač Lazare Picault, koje je služilo kao sklonište piratima i krijumčarima. Preimenovan je 1768. godine u čast francuskog maršala i vojvode Cesar de Choiseul, vojvode od Praslin.


Ostrvo je poznato turističko odredište sa nekoliko hotela i odmarališta za svačiji džep. Takođe ima značajne površine tropskih šuma sa raznolikim vrstama ptica, kao što je sejšellski Crni papagaj koji živi samo ovde i dr. Na Praslinu se nalazi legendarni Vale de Mai, koji je na listi Svetske baštine zbog retkih Coco de Mer stabla palmi. Ova vrsta palmi raste samo ovde i žive više od 200 godina, ima oblik dva spojena kokosa.


Praslin je savršeno egzotično ostrvo pre svega mirno i opušteno, koje turisti posećuju prvenstveno zbog Vale de Mai, takozvanog vrta Adama i Eve (rajski vrt) i naravno zbog prelepih plaža.

 

Vaši utisci - Praslin

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Praslin

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte