Sejšeli

Kratak opis - Sejšeli

Republika Sejšeli je ostrvska zemlja razgranatog arhipelaga od 115 ostrva u Indijskom okeanu, udaljena oko 1.500 kilometara istočno od kopna Afrike i severoistočno od ostrva Madagaskar. Sejšeli, s procenjenih 84.000 stanovnika, ima najmanji broj stanovnika od svih afričkih država. Sejšelsko društvo je u suštini matrijarhalno. Majke imaju tendenciju da budu dominantne u domaćinstvu, da imaju kontrolu nad većinom tekućih rashoda i brnu o deci.
Sejšelska kultura je raznolika. Narodna muzika sadrži više različitih uticaja i moda, uključujući evropske "contredanse", polku i mazurku, francuski folk i pop, Sega sa Mauricijusa i Réunion, taarab, soukous i druge pan-afričke žanrove, polinezijske i indijske muzike.

Tradicionalno, uprkos većoj povezanosti s Velikom Britanijom (npr. u obrazovanju, koje prati međunarodni princip obrazovanja (IGCSE), i u mnogim aspektima zakona) mnogi strani posmatrači izjavili su da "kultura ostaje odlučno francuska " i oko 70% stanovništva ima porodično ime francuskog porekla, u poređenju sa samo 20% prezimena engleskog porekla.

Vaši utisci - Sejšeli


3
Dakle, ovde se ostavljaju utisci za Seychelles, ne za Maldive ... Sejselska ostrva predstavljaju ostvarenje tropskog sna za svakog putnika koji ih sanja. Savrsena topografija, savrsene plaze, kristalna voda, korali i zivi...

Putopisi - Sejšeli

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte