Sankt Petersburg - Restorani

Restorani

Obrok u Sankt Petersburgu foto: qgil/flickr.com

 

Restorani u Sankt Petersburgu pružaju posetiocima priliku da uživaju kako u tradicionalnim jelima, tako i u internacionalnoj kuhinji. Neki od najposećenijih su “7.40”, u kojem posetioci mogu uživati u specijalitetima jevrejske kuhinje, “Admirality”, koji nudi specijalitete ruske kuhinje, i “Barabu Bar”, u kojem se spremaju jela ruske i evropske kuhinje u tradicionalnom ambijentu. Izdvojićemo još:

 

“Dickens restoran”: Popularni Dikens pab poseduje sofisticirani restoran na spratu. Otvoreni kamin će vas ugrejati, zajedno sa ogromnim imeprijalnim slikama ulja na platnu, visokim prozorima i stolovima sa svećama. Dočekaće vas topla atmosfera i raznovrstan meni – sva hrana je visokog standard i kvaliteta i, na sreću, porcije su velike. Radno vreme: 12.00 – 24. 00, petkom i subtom 13.00 – 01.00 h. Adresa: Nab. reky Fontanky 108.

 

Dezrt foto: JorgeBrazil/flickr.com

 

“Palermo”: Palermo, nazvan po glavnom gradu Sicilije, je bogato i nagrađivano mesto za obrok, sa veoma pažljivim osobljem. Na izvanrednoj lokaciji na Fontanka kanalu, nudi savršenu intimnost. Bogat meni je upotpunjen sa omiljenim tradicionalnim jelima, raznovrsnom morskom hranom, mesnim jelima kao što je izvanredno pripremljena govedina sa parmezan salatom. Sve je tako sveže i ukusno da će vas sigurno naterati da se vratite u ovaj restoran na repete. Radno vreme: 12.00 – 24.00 h. Adresa: Nab. reky Fontanky 50.

 

The 6th floor terrace (terasa na 6. spratu): Jednu od najboljih terasa na krovu, sa spektakularnim pogledom na katedralu Sv. Isaka, možete pronaći u renesansnom petersburškom hotelu “Baltic”. Uzmite lift do šestog sprata i tu ćete pronaći kafe i terasu, udobno se smestite i uživajte u odličnoj ponudi i ljubaznom osoblju. Radno vreme: 14.00 – 02.00 h. Adresa: Pochtamtskaya ul. 4

 

Od vina ostaje samo čep foto: dr_tr/flickr.com

 

“Probka”: Ovaj predivni vinski restoran sa modernim enterijerom je svakako odličan izbor vredan truda. Stilski enterijer je zanosan i poseduju vina iz deset različitih država, a vi izaberite omiljeno i na raspolaganju vam je četvrtina, polovina ili cela flaša. Dok se odmarate, kroz velike prozore uživajte u pogledu na žutu crkvu Sv. Simeona i Svete Ane. Izvanredna italijanska i evropska hrana se servira u prelepim porcijama (preporučujemo picu sa rukolama). Takođe poseduje i radnju. Radno vreme: 13.00 – 24.00 h. Adresa: Ul. Belinskogo 5.
 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte