Putopisi

Američka turneja

benz
benz , 17. 11. 2011.
Lokacija: New York (SAD)
Ocena:
, Komentara: 1
 
Dvomesečna turneja po Americi 2004. godine.... »

Zanzibar, deo prvi

ruza_r
ruza_r , 15. 11. 2011.
Lokacija: Zanzibar ()
Ocena:
, Komentara: 1
 
Nakon ludorija u Mombasi, i ludila u Dar es Salamu, došao je momenat ukrcavanja na brod i plovidba ka Zanzibaru. S obzirom da smo odabrale brod koji plovi skoro 4 sata ka Stountaunu, mogle smo samo da pretpostavimo šta nas čeka.... »

Dunav tece i kroz Baju ...

trotter
trotter , 15. 11. 2011.
Lokacija: Baja (Mađarska)
Ocena:
, Komentara: 2
 
Ako bi ljude opisivali na osnovu putovanja I destinacija koje vole da posecuju,onda bi o meni svakako rekli sledece: “Pa,dobro..voli on I Pariz I Bec..i Rim…ali,nekako je najsrecniji na destinacijama u koje malo ko zalazi”..:) Svoju bogatu “kolekciju” ovog vikenda dopunio sam Bajom-gradom u juznoj Madjarskoj,na obali... »

Cari zemlje faraona

nefertiti_77
nefertiti_77 , 21. 10. 2011.
Lokacija: Hurghada, Kairo (Egipat)
Ocena:
 
Piramide, sfinge, hramovi, faraoni, Ptolomeji, Kleopatra, alabaster, papirus... Crveno more, koralni sprudovi... Za svaku od ovih reči prva asocijacija je Egipat. San pasioniranog turiste i zaljubljenika u nauku i prošlost. Zvanični naziv Arapska Republika Egipat je zemlja neočekivanih kontrasta. Preplitanje i prožimanje starog i novog, raskošne... »

Temisvar - mali Bec

trotter
trotter , 13. 10. 2011.
Lokacija: Temišvar (Rumunija)
Ocena:
, Komentara: 30
 
Svako ko voli da putuje ,a plata mu kasni,ili je uopste nije primio ovaj mesec,toplo preporucujem nama najblize inostranstvo-Rumuniju.:) Obzirom da je “Pariz istocne Evrope”,I glavni grad Rumunije ipak prilicno daleko,svaki pravi ljubitelj putovanja sasvim ce biti zadovoljan I “Malim Becom” – Temisvarom.Grad na Begeju udaljen... »

Zima u Pekingu - 2.deo

trotter
trotter , 10. 10. 2011.
Lokacija: Peking (Kina)
Ocena:
, Komentara: 2
 
Nastavljamo dalje....Posle prespavane prve noci u Kini,jutro nam je donosilo nova uzbudjenja.Na recepciji hotela ponudili su nam izlet do Velikog zida,sa posetom grobnici dinastije Ming,i ruckom.... »

Zima u Pekingu - 1.deo

trotter
trotter , 10. 10. 2011.
Lokacija: Peking (Kina)
Ocena:
, Komentara: 8
 
Sticajem sretnih okolnosti,ili igrom slucaja,imao sam priliku da boravim u Kini pocetkom 2008 godine. Naime,nasa voljena Srbija,izdvaja ogromna sredstva,a na racun poreskih obveznika,ne bi li obezvedila kontrolore izbornog procesa u nasim ambasadama sirom sveta,te se na osnovu toga ja u drustvu jos 11 ljudi iz Srbije,nadjoh u glavnom gradu Narodne... »

San Marino - oaza mira u srcu Italije

trotter
trotter , 10. 10. 2011.
Lokacija: San Marino ()
Ocena:
, Komentara: 2
 
Mnogima od nas prva asocijacija na San Marino je fudbalska reprezentacija ove zemlje,koja se gotovo uvek u susretu sa nasim fudbalerima vraca kuci sa gomilom golova u mrezi.Ta cinjenica,kao i ona da se radi o jednoj od najmanjih drzava u Evropi,bile su mi dovoljne da se nakon obilaska Venecije zaputim u San Marino.... »