Putopisi

Rajsko ostrvo

maxicka
maxicka , 02. 05. 2012.
Lokacija: Egipat, Hurgada (Egipat)
Ocena:
 
Egipat je zemlja velikih kontrasta: sjaja, luksuza i moći sa jedne strane koja se ogleda u impresivnim hotelima, prelepim plažama i najskupljim jahtama, dok s druge strane, kada se zagrebe ispod površine, hara beda, siromaštvo i prljavština kod najvećeg broja stanovništva. Ipak, nama turistima, vidljivija je ona lepša... »

Magicni New York

pedja_srb
pedja_srb , 02. 04. 2012.
Lokacija: Njujork (SAD)
Ocena:
, Komentara: 4
 
Kada kazete New York, pomislite Manhattan. Ne brinite, niste jedini. Ovaj magicni grad je najnaseljeniji u Sjedinjenim Drzavama, I jedan je od nezaobilaznih destinacija na Americkoj istocnoj obali. Smatra se centrom biznisa, trgovine, umetnosti, mode, obrazovanja i tehnologije. New York se definitivno nalazi na vrhu spiska turistickih desitnacija... »

Sicilija

silvijadj
silvijadj , 05. 03. 2012.
Lokacija: Sicilija (Italija)
Ocena:
, Komentara: 3
 
Kazu kada vidite Siciliju videli ste ceo svet. U pravu su :),bila i videla. Dok smo se priblizavali Siciliji i cekali trajekt kod Vile San Djovani,odmah sam znala da sam pronasla destinaciju na koju bih se ceo zivot vracala.Kao svaki covek pa tako je ima potrebu da se vrati u neku zemlju na neko mesto.U Mom slucaju to je definitivno Palermo i Sirakuza.Pored... »

Najlepši deo Beograda

gagapahuljica
gagapahuljica , 03. 03. 2012.
Lokacija: Beograd (Srbija)
Ocena:
, Komentara: 1
 
Kalemegdan i Beogradska tvrđava su najstariji kulturno-istorijski spomenici koje ne smete propustiti ako posećujete Beograd. Sama tvrđava je podeljena na donji i gornji grad a kalemegdanski park je na ušću reke Save u Dunav, gde se nalazi i Pobednik - spomenik po kojem je Beograd prepoznatljiv.... »

vrnjačka banja

gagapahuljica
gagapahuljica , 03. 03. 2012.
Lokacija: Vrnjačka Banja (Srbija)
Ocena:
 
Dragi putnici, hoćemo li u Vrnjačku Banju? Samo ne znam kada da je posetimo... da li zimi, kada stoji kao ledena kraljica, s jeseni kada je prekrivena ćilimom od lišća, ili je pak najbolje leti, kada se najbolje vidi njena bujna priroda.. Prvo ćemo svratiti u Narodnu Biblioteku da se upoznamo sa banjskom istorijom.... »

Bratislava - slovenska dusa-germanska otmenost

trotter
trotter , 04. 01. 2012.
Ocena:
, Komentara: 3
 
Na obalama Dunava leze 4 glavna evropska grada.U Beogradu zivim,Budimpestu i Bec sam posetio nekoliko puta,tako da za kompletiranje 4B na Dunavu nedostaje jos samo glavni grad Slovacke-Bratislava.Iako je primarni cilj puta po Evropi bio Bec,odlucili smo se da pored novogodisnje noci na beckim ulicama,posetimo i Bratislavu,pomalo skepticni koliko je... »

Dragulj Bugarske

mperun
mperun , 28. 12. 2011.
Lokacija: Burgas (Bugarska)
Ocena:
, Komentara: 3
 
Burgas je lučki grad na obali Crnog mora.Ne pominje se mnogo kao turističko mesto pored:SUNČEVOG BREGA,NESEBRA,VARNE,... Međutim,on je dovoljan samom sebi... Dovoljno miran za odmor;dovoljno grad za provod,kupovinu i dešavanja u njemu;dovoljno dobar za decu kojoj se nudi luna park u velikom parku uz obalu;peskovita plaža:paraglajding,tobogan,skakaonica... »

Sretenjski karavan 2011

shopluk
shopluk , 20. 11. 2011.
Lokacija: Bosilegrad (Srbija), Trgovište (Srbija)
Ocena:
, Komentara: 1
 
Putopis sa tradicionalnog karavanskog off-road programa na krajnjem jugoistoku Srbije. Putem ,koji zapravo ne postoji, preko planine Dukat grupa od par desetina učesnika - diplomata, biznismena, profesora i novinara-jednom rečju avanturista, preko snežnih nanosa, svojim ljubimcica na 4 točka se probija od Trgovišta do Boslegrada. Zvuči prosto,... »