Putopisi

Naše nagradno putovanje na Lefkadu

algor
algor , 23. 09. 2016.
Lokacija: Lefkada (Grčka)
Ocena:
 
Da nije bilo fotokonkursa Super odmora, ne bismo još posetili ovo prelepo ostrvo. Ali fotografija nas je odvela tamo, i njojzi hvala, kao i Super odmoru – organizatoru konkursa i turističkoj agenciji Sabra koja je obezbedila divan smeštaj u vili Aleka u Nidriju.... »

Kosovski manastiri – najveći biseri srpske duhovnosti i kulture

draganantic
draganantic , 31. 08. 2016.
Lokacija: Kosovska Mitrovica (Srbija), Gračanica (Srbija), Visoki Dečani (Srbija)
Ocena:
 
Sećam se da sam još na ekskurziji iz osnovne škole daleke 1992. godine obilazeći manastire na Kosovu i Metohiji osetio rečima neopisivo zadovoljstvo, spokoj i divljenje ovim srpskim svetinjama. Takva me osećanja i sada uvek obuzimaju kada god odem u posetu nekom manastiru, kojih na ovom našem podneblju ima svuda. Nisam ih obišao... »

Sabrata, Oman - Ain Razat ( Ayn Razat or Ain Spring )

magvey
magvey , 01. 05. 2016.
Lokacija: Salala (Oman)
Ocena:
 
Ain Razat je oblast u blizini Salale koja je izuzetno bogata vodom i zelenilom - tako da imate utisak da ste u Evropi a ne na samom jugu Arapskog poluostrva. Ovo nije oaza u pustinji vec prirodan klimatski rezervat.... »

Tatooine - Ovde se snimaju Zvezdani Ratovi

magvey
magvey , 01. 05. 2016.
Lokacija: Mos Espa (Tunis)
Ocena:
 
Ako ste poklonik filmova Zvezdani Ratovi, onda cete sigurno posetiti ovu lokaciju u Tunisu. Izlet traje dva dna i izuzetno je zivopisan. Ja snimio ono sto se meni dopada a nadam se da ce se dopasti i vama.... »

Globalno zagrevanje - Muskat, Oman

magvey
magvey , 01. 05. 2016.
Lokacija: Muskat (Oman)
Ocena:
 
Globalno zagrevanje je mnogo vidljivije u pustinjskim oblastima. Tokom mog boravka u prestonici sultanata Oman, snimio sam posledice pljuska od petnaestak minuta. Video je nastao i Mutri, najstarijem delu Muskata u i oko najpoznatijeg gradskog suke, inace svetske atrakcije.... »

Krit

magvey
magvey , 01. 05. 2016.
Lokacija: Krit (Grčka)
Ocena:
 
Upoznati Krit a ne rentirati automobil na ostrvu je nemoguca misija. Ostrvo je ogromno, sa mnostvom prelepih plaza. Ovde prilazem moj privatan video o jednoj od takvih za koju sigurno pre niste culi... »

Santorini

magvey
magvey , 01. 05. 2016.
Lokacija: Santorini (Grčka)
Ocena:
 
Prilikom posete Kritu, otisli smo na jednodnevni izlet na Santorini. Ostrvo je fenomenalno - da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Ovde je moj privatan video o tom izletu.... »

Golija - Rudno

lazar_v111
lazar_v111 , 12. 01. 2016.
Lokacija: Rudno (Srbija)
Ocena:
, Komentara: 1
 
Ovaj tekst je namenjen svima koji planiraju da deo svog odmora provedu u Srbiji, konkretno na Goliji.... »