Putopisi

Putopisi - Mađarska

Miris Mediterana ... u Madjarskoj

trotter
trotter , 13. 01. 2013.
Lokacija: Pečuj (Mađarska)
Ocena:
 
Obzirom da nisam veliki fan prvomajskih uranaka,rostilja u "prirodi",lose muzike sa auto-kasetofona i gomile pripitih izletnika,nekoliko dana pre 1. maja sam se bacio u razmisljanje kako na najbolji nacin iskoristiti slobodno vreme,i neradne dane.I sasvim slucajno,u nekom casopisu pronadjoh pricu o Pecuju,evropskoj prestonici kulture,ne tako dalekom gradicu na jugu Madjarske.Lak dogovor za prijateljima(koji povodom 1.maja razmisljaju slicno... »

Dunav tece i kroz Baju ...

trotter
trotter , 15. 11. 2011.
Lokacija: Baja (Mađarska)
Ocena:
 
Ako bi ljude opisivali na osnovu putovanja I destinacija koje vole da posecuju,onda bi o meni svakako rekli sledece: “Pa,dobro..voli on I Pariz I Bec..i Rim…ali,nekako je najsrecniji na destinacijama u koje malo ko zalazi”..:) Svoju bogatu “kolekciju” ovog vikenda dopunio sam Bajom-gradom u juznoj Madjarskoj,na obali Dunava.... »

Budapest, Budapest... ah moj lepi dobri Janoš

madmax
madmax , 17. 12. 2010.
Ocena:
 
Po ko zna koji put sedam sa sestrom u auto i pravac Budimpešta. Ista maršuta, isti program puta, ista mesta za pauze i isto uzbuđenje i iščekivanje kao da idem prvi a ne 21. put. :) Ovaj put idemo sa namerom da se potpuno posvetimo upoznavanju znamenitosti a i vreme je idealno tako da sve ide na našu ruku.... »

Hungaroring - najbrži cirkus na svetu

vikipedija
vikipedija , 25. 11. 2010.
Lokacija: Budimpešta, Hungaroring (Mađarska)
Ocena:
 
Pakujem stvari u putnu torbu, dok mi cimerka kroz smeh dobacuje: „Neće ti sve stati! Šta će ti toliko stvari?! Pa ideš samo na vikend…“ Hm… Mislim, trebaće mi, vreme je promenljivo kao i u Beogradu, ali koliko god da zahladni uzavrela atmosfera kraj staze na kojoj će se voziti trka za Veliku nagradu Mađarske učiniće da ne osetim talas hladnoće.:) Samo još da dobije Alonso… Put nije bio... »