Putopisi

Putopisi - Korisnik: trotter

Miris Mediterana ... u Madjarskoj

13. 01. 2013. , Lokacija: Pečuj (Mađarska)
Ocena:
 
Obzirom da nisam veliki fan prvomajskih uranaka,rostilja u "prirodi",lose muzike sa auto-kasetofona i gomile pripitih izletnika,nekoliko dana pre 1. maja sam se bacio u razmisljanje kako na najbolji nacin iskoristiti slobodno vreme,i neradne dane.I sasvim slucajno,u nekom casopisu pronadjoh pricu o Pecuju,evropskoj prestonici kulture,ne tako dalekom gradicu na jugu Madjarske.Lak dogovor za prijateljima(koji povodom 1.maja razmisljaju slicno... »

Bratislava - slovenska dusa-germanska otmenost

04. 01. 2012. , Lokacija: Bratislava (Slovačka)
Ocena:
 
Na obalama Dunava leze 4 glavna evropska grada.U Beogradu zivim,Budimpestu i Bec sam posetio nekoliko puta,tako da za kompletiranje 4B na Dunavu nedostaje jos samo glavni grad Slovacke-Bratislava.Iako je primarni cilj puta po Evropi bio Bec,odlucili smo se da pored novogodisnje noci na beckim ulicama,posetimo i Bratislavu,pomalo skepticni koliko je 50 godina vladavine komunizma ostavilo traga na najveci slovacki grad,kao na mnoge sirom istocne i srednje... »

Dunav tece i kroz Baju ...

15. 11. 2011. , Lokacija: Baja (Mađarska)
Ocena:
 
Ako bi ljude opisivali na osnovu putovanja I destinacija koje vole da posecuju,onda bi o meni svakako rekli sledece: “Pa,dobro..voli on I Pariz I Bec..i Rim…ali,nekako je najsrecniji na destinacijama u koje malo ko zalazi”..:) Svoju bogatu “kolekciju” ovog vikenda dopunio sam Bajom-gradom u juznoj Madjarskoj,na obali Dunava.... »

Temisvar - mali Bec

13. 10. 2011. , Lokacija: Temišvar (Rumunija)
Ocena:
 
Svako ko voli da putuje ,a plata mu kasni,ili je uopste nije primio ovaj mesec,toplo preporucujem nama najblize inostranstvo-Rumuniju.:) Obzirom da je “Pariz istocne Evrope”,I glavni grad Rumunije ipak prilicno daleko,svaki pravi ljubitelj putovanja sasvim ce biti zadovoljan I “Malim Becom” – Temisvarom.Grad na Begeju udaljen je od Beograda samo 120km,pa ce vam putovanje kroz banatsku ravnicu oduzeti nesto manje od dva... »

Zima u Pekingu - 2.deo

10. 10. 2011. , Lokacija: Peking (Kina)
Ocena:
 
Nastavljamo dalje....Posle prespavane prve noci u Kini,jutro nam je donosilo nova uzbudjenja.Na recepciji hotela ponudili su nam izlet do Velikog zida,sa posetom grobnici dinastije Ming,i ruckom.... »

Zima u Pekingu - 1.deo

10. 10. 2011. , Lokacija: Peking (Kina)
Ocena:
 
Sticajem sretnih okolnosti,ili igrom slucaja,imao sam priliku da boravim u Kini pocetkom 2008 godine. Naime,nasa voljena Srbija,izdvaja ogromna sredstva,a na racun poreskih obveznika,ne bi li obezvedila kontrolore izbornog procesa u nasim ambasadama sirom sveta,te se na osnovu toga ja u drustvu jos 11 ljudi iz Srbije,nadjoh u glavnom gradu Narodne Republike Kine-Pekingu.Ali,sto je dzabe-i Bogu je drago,tako da cu preskociti jeftina moralisanja tipa... »

San Marino - oaza mira u srcu Italije

10. 10. 2011. , Lokacija: San Marino ()
Ocena:
 
Mnogima od nas prva asocijacija na San Marino je fudbalska reprezentacija ove zemlje,koja se gotovo uvek u susretu sa nasim fudbalerima vraca kuci sa gomilom golova u mrezi.Ta cinjenica,kao i ona da se radi o jednoj od najmanjih drzava u Evropi,bile su mi dovoljne da se nakon obilaska Venecije zaputim u San Marino.... »