Putopisi

Putopisi - Korisnik: ruza_r

Zanzibar, deo prvi

15. 11. 2011. , Lokacija: Zanzibar ()
Ocena:
 
Nakon ludorija u Mombasi, i ludila u Dar es Salamu, došao je momenat ukrcavanja na brod i plovidba ka Zanzibaru. S obzirom da smo odabrale brod koji plovi skoro 4 sata ka Stountaunu, mogle smo samo da pretpostavimo šta nas čeka.... »

Tanzanija, deo drugi

19. 07. 2011. , Lokacija: Dar es Salam ()
Ocena:
 
Ah, godinu kasnije, evo priče o Daru, drugi deo. Nakon Mombase, mislile smo da više ništa ne može da nas iznenadi, i da mračne ulice Kenijske luke behu najstrašniji prizor ikada. No, Dar, iako glavni grad, nije donosio ništa manje strašno, već podjednako neizvesnot, prljavštinu, siromaštvo ali i opet lud provod.... »

Istra-ljubav na drugi pogled

14. 01. 2011. , Lokacija: Istra (Hrvatska)
Ocena:
 
Prvi put sam bila u Istri 2008 godine, 5 dana u Portorožu i dva dana u Piranu. Seminar ko seminar, mnogo ljudi, malo slobodnog vremena za obilazak i razgledanje, i večernje žurke. Proleće 2010. je bio idealan period za odlazak na Istru po drugi put. I tu sam se definitivno zaljubila, na drugi pogled.... »

Tanzanija, prvi deo

02. 01. 2011. , Lokacija:
Ocena:
 
Posle tri dana lutanja po plažama i klubovima Mombase, svanuo je dan polaska za Tanzaniju. Drugarica Ruth, koju smo upoznale u restoranu, nas je povela do centra grada da kupimo karte za Dar es Salam. Pred nama je bilo naporno putovanje od 600 km prašnjavim putem kroz džunglu. Lokalni autobus je posve ličio na onaj iz “Ko to tamo peva”, prljav, star, a pri tom i jeftin, samo 15 dolara. Naravno, mogle smo uzeti i avion, ali nismo... »

Kenija sa rancem na ledjima

19. 11. 2010. , Lokacija: Mombasa (Kenija)
Ocena:
 
Mambo džambo znači ćao. Poa, u redu. Hakuna matata, bez brige. Napenda je lepa. Sante sana, hvala puno. Refiki je prijatelj, a pole pole polako, polako. Ovo su prve reči koje smo moje drugarice i ja naučile na svahiliju, jeziku Kenije, gde smo doputovale s rancima na leđima. Dalje nismo stigle. I na engleskom smo mogle sasvim lepo da se sporazumevamo.... »