Putopisi

Putopisi - Italija

Stazama velikih pisaca: Gradovi koji su inspirisali Andrića

elevate
elevate , 12. 06. 2017.
Lokacija: Rim (Italija)
Ocena:
 
U Rimu je bio srećan, Trst mu nije prijao. Marselj mu je izgledao kao velika, ali hladna varoš, a u Parizu je video rastanke s najviše bola… Piše Tatjana Korićanac, autorka izložbe Ivo Andrić – pisac i diplomata... »

Sicilija

silvijadj
silvijadj , 05. 03. 2012.
Lokacija: Sicilija (Italija)
Ocena:
 
Kazu kada vidite Siciliju videli ste ceo svet. U pravu su :),bila i videla. Dok smo se priblizavali Siciliji i cekali trajekt kod Vile San Djovani,odmah sam znala da sam pronasla destinaciju na koju bih se ceo zivot vracala.Kao svaki covek pa tako je ima potrebu da se vrati u neku zemlju na neko mesto.U Mom slucaju to je definitivno Palermo i Sirakuza.Pored ova dva grada obisli smo i Mesinu ,Djardini Naksos ,Etnu itd. Svako mesto ima svoju draz ,realno... »

"Beli svet"

Italija - Spanija - Francuska - Austrija... »

Ciao Roma !!!

serzica
serzica , 08. 12. 2010.
Lokacija: Rim (Italija)
Ocena:
 
Rukovođene starom izrekom ‘Svi putevi vode u Rim’, drugarica i ja smo odlučile da naš odmor provedemo u glavnom gradu Italije. Oduvek smo želele da vidimo kolevku zapadne civilizacije, veličanstven svedok ljudske moći i snage. To se ogleda na svakom koraku: u bazilikama, forumima, amfiteatrima … svaki kamen, svaka ruševina, imaju istorijsku vrednost i svedoci su slavne prošlosti.... »

Sardinija, a ni traga od Holivuda

kolacicki
kolacicki , 02. 12. 2010.
Lokacija: Sardinija (Italija)
Ocena:
 
Sardinija…Vec zamisljam jahte, luksuz na sve strane, sa sve nekim holivudskim glumcem….Ali ne. Bar ne ovaj put. Moj put je bio jedna mala avantura puna prelepih plaza, primorskih gradica, zabave, odlicne hrane i ljubaznih AJO ljudi ( Ajo je njihova uzrecica, simpaticna cak i italijanima. Nesto kao nase bre )... »