Portugalija

Kratak opis - Portugalija

Najzapadnija zemlja kontinentalne Evrope. Graniči se sa Španijom ne severu i istoku, a na Atlantski okean izlazi na zapadu i jugu. Osim toga, u sastav Portugalije ulaze i dva arhipelaga u Atlantiku, Azori i Ostrva Madeira.

 

Portugalija je mesto protoka civilizacija tokom proteklih 3.100 godina. Iberijici, Tartesijanci, Kelti, Feničani i Kartaginjani, Grci, Rimljani, Germani (Suevi i Vizigoti) i Maori su svojim kulturama ostavili traga u ovoj zemlji. Ime Portugalija samo po sebi otkriva delove rane istorije ove zemlje - ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mešavine grčkog i latinskog imena koje znači "Lepa luka".

 

Tokom 15. i 16. veka, Portugalija je bila glavna ekonomska, politička i kulturna sila, a Portugalska Imperija se prostirala od Brazila do Indijskog okeana. Zemlja gostoljubivih ljudi, koje nije zarazila prekomerna užurbanost karakteristična za ovo vreme, sve popularnija je turistička destinacija.

Vaši utisci - Portugalija


4.2
E ovako. Prvo da kazem da portugalci nikako nisu melanholicni (mada sam I ja to negde cula, verovatno zavisi gde se nadjete). Uglavnom, ljudi su dosta slicni italijanima, temperametni, veseli, niski...plus na sve to svi...

4.4
Portugalija...Negde sam cula da je to zemlja sa 3F- Fudbal, Fado i Fatima ali ja dodajem i 4F, kao Luis Figo:)Divna zemlja i jos divniji ljudi, ali pomalo deluju melanholicno (takva im je i muzika i plus su na neki nacin...

Putopisi - Portugalija

Obidoš - grad romantike
gogy86, 14. 02. 2011. - Komentara 3
Današnji dan me je podsetio na najromantičnije mesto koje sam podsetio, pa bih voleo da svoje utiske sa tog putovanja podelim i sa vama.
Portugalija
Naša preporuka
Pošalji stranu na:


Avio karte

Top ponude - Portugalija

Specijalne ponude - Portugalija