Francuska

Kratak opis - Francuska

Prema podacima Svetske turističke organizacije, Francuska je turistička prestonica sveta. Nju je 2007. godine posetilo 81,9 miliona ljudi, daleko više nego Španiju koja je na drugom mestu sa 59,2 miliona posetilaca. Pariska nadmoć u kategoriji posećenosti svetskih metropola sastavni je deo velike popularnosti Francuske.

 

Biser Francuske svakako je Luvr koji je, pre nego što je 1793. godine postao muzej, bio tvrđava ili rezidencija nekolicine kraljeva. Sa 7,5 miliona gostiju, ovo je najposećeniji muzej na svetu. Možda najslavnija svetska građevina je 119 godina stari Ajfelov toranj sa 6,7 miliona posetilaca - a tek je peta atrakcija u Francuskoj. A najposećenija je katedrala Notr-Dam sa 12 miliona posetilaca. Ali, Francuska ima na Azurnoj obali i niz svetski priznatih letovališta, a na Alpima su neka od najčuvenijih svetskih skijališta i zimovališta.

Vaši utisci - Francuska


5
Nezaboravno iskustvo i provod u Parizu . Preporucujem svima ovu destinaciju koja je ostavila pozitivan utisak na mene i probudila zelju da se opet vratim istoj . Pariz je prelep grad koji ispunjava i nudi sve sto je neophodno...

Putopisi - Francuska

Francuska iz mog ugla :)
kristina991, 18. 07. 2013. - Komentara 0
2008. godina, mesec dana, turneja, Francuska. Bilo je jako davno, ali nezaboravno. Nije prošlo ni par meseci kako sam počela da igram u KUD-u Frula, a već me je sačekala nova turneja, nova avantura. Nisam razmišljala ni 5 min, odmah sam prihvatila i krenula da se spremam za put. Došao je i taj dan, krećemo!
"Beli svet"
civil, 27. 06. 2011. - Komentara 1
Italija - Spanija - Francuska - Austrija
Naša preporuka
Pošalji stranu na:


Avio karte