Nemačka

Kratak opis - Nemačka

Jedna je od vodećih svetskih industrijskih zemalja - po društvenom proizvodu nalazi se na četvrtom mestu u svetu - ali i turistička velesila koju svake godine posete milioni turista koji tragaju za nadahnućima iz oblasti kulture, istorije, umetnosti, ali i - ispijanja piva (čuveni Oktoberfest.)

 

U Nemačkoj su rođeni kompozitori Betoven, Bah, Brams i Vagner; pesnici Gete i Šiler; umetnici Direr, Ernst, Bojs i Baselic; filozofi Kant, Hegel, Marks i Niče; naučnici Ajnštajn, Born i Plank. Mnogi velikani nisu bili Nemci ali su delovali pod snažnim uticajem nemačke kulture, kao Mocart, Kafka i Nikola Kopernik. Odnedavno se Nemačka vratila na svetsku kulturnu scenu u velikom stilu, s preporođenim Berlinom i novom muzikom i umetnošću.

Vaši utisci - Nemačka


3.4
Red, rad, disciplina. Izrazena cistoca, funkcionisanje sistema i kultura ljudi. Zivot ...

4.2
Najveca predrasuda koju sam imao o nemcima da su hladni,neljubazni i negostoljubivi...Vec prvog dana sam se uverio u suprotno,izuzetno predusetljiv narod,za sve sto pitate,dobicete mnogo vise od zeljenog odgovora.Sve u svemu...

Putopisi - Nemačka

Odlicna utakmica na Alianc Areni
provincijalac, 30. 11. 2010. - Komentara 12
Tokom svog vikend-boravka u Minhenu pogodilo se da upravo taj vikend jedan od mojih omiljenih klubova Evrope-Bajern Minhen bude domacin utakmice nemackog prvenstva...Za nekog sasvim obicna utakmica,a za mene najveci utisak tokom boravka u Minhenu...
Oktobarfest-dani gužve, piva i kobasice
madmax, 22. 11. 2010. - Komentara 6
Dok je većina ljudi razmišljala o toplim krajevima, moru, plaži I suncu, ja sam spakovala svoj kofer I krenula ka prestonici Bavarske, gradu u kojem se pije pivo, vozi BMW I živi sigurno.
Pošalji stranu na:


Avio karte