Metropole - Madrid

Kratak opis - Madrid

Region Madrida sa okolinom se sa oko 5 miliona stanovnika ubraja u najveće evropske metropole. Sam grad Madrid, bez predgrađa, sa svojih 3,1 miliona stanovnika je, posle Londona i Berlina, treći najveći grad u Evropskoj uniji.

 

Madrid je, kako od nacionalnog, tako i od internacionalnog značaja za trgovinu i finansije i politički je i kulturni centar Španije. Središte je španske uprave, pa osim kralja, u njemu žive katolički biskup i važni pripadnici vlade i vojske.

 

Na mestu današnjeg Madrida je u periodu od 852. do 886. godine podignuto mavarsko utvrđenje (alkasar) na mestu današnje madridske kraljevske palate. Utvrđeno mesto bilo je nazvano Magerit, a od 939. Madšrit i od 1038. Madrid.

 

Kulturno i istorijski najznačajniji delovi Madrida, Hapsburg, Književna četvrt, Kraljevska palata, skriveni su iza madridskih najpoznatijih ulica i bulevara. 

 

Savet: najbolji način za obilazak Madrida je uz pratnju obučenog vodiča koji će vam ispričati neku anegdotu, kratku priču i sve zanimljive činjenice vezane za znamenitost koju obilazite. Izaberite jednu od mnogobrojnih opcija iz programa "Otkrite Madrid": biciklističke ture, obilasci za pešake, obilasci prilagođeni osobama sa posebnim potrebama...

Vaši utisci - Madrid

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Madrid

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte