3B – Beč, Bratislava, Budimpešta

Pošalji stranu na:


Opis

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

 

Hotel Zuglo 3*, Budimpešta

Hotel Zuglo je smešten na pogodnoj lokaciji, u blizini autoputa M3 i sajmišta Hungexpo u Budimpešti. Nalazi se na 1,5 km od Trga Heroja. Hotel u ponudi ima doručak na bazi švedskog stola i zatvoreni bazen. Sve sobe su klimatizovane i imaju TV sa satelitskim kanalima, sopstveno kupatilo i radni sto. Velnes zona hotela Zuglo obuhvata saunu i hidromasažnu kadu.


Hotel Expo 3*, Bratislava

Hotel se nalazi širem centru Bratislave, na samo 500 metara od tržnog centra Aupark. Svaka soba ima svoje kupatilo, TV, radio, telefon. Objekat poseduje restoran, letnju terasu i fitnes centar.


Hotel Eben 3*, Budimpešta

Hotel Eben je smešten na peštanskoj strani Budimpešte, nedaleko od Sajma Hungexpo. Hotel Eben je udaljen 300 metara od stanice metroa Ers vezerter. Autobusi i tramvaji staju ispred samog hotela.Smeštaj je u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba sadrži TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, prostor za sedenje i fen za kosu.


Hotel Junior 3*, Bratislava

Hotel Junior Bratislava nalazi se u zelenilom bogatom delu Bratislave i gleda na jezero Štrkovec. Hotel je smešten na nekoliko minuta hoda od Stadiona Pasjenki i Arene za hokej Ondrej Nepela. Smeštaj je u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba sadrži TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, prostor za sedenje i fen za kosu.

 

Budimpešta – Grad koji je hiljadama godina unazad menjao svoje vladare kao i narodnosti, održao se do današnjeg dana u samom centru Panonske nizijie oslanjajući se na plavi Dunav. Budimpeštu odlikuju građevine koje datiraju iz rimskog doba preko austrougarskog do današnje, nama znane Budimpešte. Predlažemo vam da tokom posete Budimpešti sa nama obiđete mnogobrojne muzeje, čuvene mostove koji spaju nekadašnji Budim i Peštu, čuvenu zgradu parlamenta i naravno, nezaboravni pogled na Dunav sa najviše tačke – Citadele. Prošetaćemo Vaci ulicom do čuvene poslastičarnice Žerbo. Pored trga Heroja, Budimpeštom dominira i crkva Svetog Stefana (Svetog Ištvana) prvog mađarskog kralja. Naravno, tu je i nezaobilazna Sent Andrea koju je naselio srpski narod u 17. veku pod vođstvom srpskog patrijarha Arsenija Čarnojevića... Ne propustite da uz čašu šampanjca zajedno zaplovimo plavim Dunavom...


Bratislava – glavni grad Slovačke, od uvek je bila kulturno sedište srednje Evrope. Kao i Budimpešta, Bratislava se prostire duž obale Dunava. Prošetaćemo istorijskim jezgrom grada od Hvjezdoslavskog trga do katedrale Svetog Martina u kojoj je krunisano čak 11 austrijskih vladara među kojima i Marija Terezija. Naša preporuka je da i vi krenete sa nama kraljevim stopama...


Beč – glavni grad Austrije. Prepoznatljiv je po baroknoj kulturi i arhitekturi. Muzičku reputaciju Beč dobija u 18. veku zahvaljujući najpoznatijim kompozitorima: Franc Šubert, Mocart, Betoven. Pođimo zajedno čuvenom Mariahilferštrase i uputimo se u obasjane bečke ulice koje nas svakim korakom vode do novih znamenitosti koje ostavljaju bez daha... Posetićemo katedralu Svetog Stefana, Hofburg – sedište moćnog Habzburškog carstva... Dunavski toranj – odakle možete da uživate u najlepšem pogledu na Beč. Naša preporuka je da obavezno probate Saher tortu i melanž kafu koja će vas vratiti u doba aristokratije. Preporučujemo vam da nikako ne propustite obilazak čuvenog dvorca Šenbrun koji stotinama godina unazad važi za jedan od najlepših dvoraca evropske kulturne baštine. Beč je grad koji svojom kulturom i znamenitostima doziva turiste iz čitavog sveta!

Detaljan opis pogledati na strani program puta.

Poslednji utisci

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Metropole