Metropole - Berlin - Šoping

Šoping

Delovi grada poznati po šopingu:

 

Pored dobro poznatih šoping bulevara "Kurfürstendamm" i "Friedrichstraße", u Berlinu ćete naići na mnogobrojne ulice i tržne centre u kojima možete kupiti šta god poželite. Svaki deo grada ima svoje ulice i markete za šoping koje vredi posetiti.

 

"Friedrichstraße" foto: Michael Oglesby/flickr.com

 

"Kurfürstendamm" i "Tauentzienstraße" su raj za šoping za najmlađe i tinejdžere jer poznate internacionalne marke kao što su "H&M", Beneton i Zara ovde su otvorene jedna do druge. Ako nastavite da šetate dalje od bulevara "Adenauerplatz", naići ćete na ekskluzivnije marke kao što je Iv sent Loren. 

 

Tržni centri u Berlinu:

 

ALEXA: tržni centar koji je smešten na 5 spratova i nudi posetiocima mix šopinga i zabave. U preko 180 radnji su smešteni butici, kozmetički saloni, radnje sa elektronikom i sa kulinarskim začinima. Adresa: "Grunerstraße" 20, 10178 Berlin-Mitte.

 

Robna kuća "Alexa" foto: wiseguy71/flickr.com

 

"Potsdamer Platz Arkaden": nalazi se u centru Berlina. U ovom tržnom centru na tri sprata su radnje sa odećom, obućom, sportskom opremom i mnogim drugim sitnicama. U blizini tržnog centra se nalazi veliki broj kazina i pozorišta. Adresa: Alte Potsdamer Straße 7, 10785 Berlin-Tiergarten.

 

"Kranzler Eck": privlači turiste ne samo ponudom već i zanimljivom arhitekturom. Ovaj tržni centar je sagrađen oko legendarnog kafea "Café Kranzler". U tržnom centru se nalaze mnogobrojni  butici kao i biro na kojem se možete raspitati o svim turističkim informacijama. Adresa: Kurfürstendamm 16-24, Berlin-Charlottenburg.

 

"Kranzler Eck" foto: Thomas Duchnicki/flickr.com

 

"The Europa Center" je najpoznatiji tržni centar u Berlinu, orjentisan ka američkim robnim markama. Turiste privlače mnogobrojni butici, ali i popularni restorani. Na poslednjem spratu tržnog centra se nalazi prostran bioskop tako da vam je jednim dolaskom obezbeđen celodnevni provod. Adresa:  Tauentzienstraße 9,10789 Berlin-Charlottenburg.

 

"Stilwerk": tržni centar koji se proteže na 5 spratova. Ovde ćete naći radnje sa nameštajem kao i radnje sa opremom za kuću. Posle obilaska 57 radnji koliko ih u ovm tržnom centru ima, svratite u restoran na kafu kako biste predahnuli. Adresa: Kantstraße 17, Berlin-Charlottenburg.

 

"Stilwerk" foto: Concentrated Passion/flickr.com

 

U Berlinu takođe možete naći i mnogobrojne robne kuće sa modnim i kozmetičkim radnjama, kao i galerijama:

 

KaDeWe, "Kaufhaus des Westens": prostire se na 60 000 metara i okuplja najbolje internacionalne brendove. Ovde možete pronaći veliki asortiman odeće za muškarce i žene, knjiga, muzičkih izdanja, sudova, nameštaja i kuhinjske opreme. Na šestom spratu se nalaze legendarne radnje sa poslasticama, slatkišima i sladoledima.  Adresa: Tauentzienstraße 21-24, Schöneberg, tel: +49(30)21 21-0.

 

U "Hermannplatz" u Berlinu je robna kuća koja je skoro renovirana. Pored raznovrsnih proizvoda, ova robna kuća nudi fenomenalne specijalitet i odlične kulturne događaje. Adresa: KreuzbergKarstadt at Hermannplatz.

 

Savetujemo vas da vodu kupujete u velikim marketima jer je tri puta jeftinija od one u manjim radnjama.

 

Ako ste ljibitelj velikih svetskih brendova i volite da nosite modernu markiranu odeću, mi vam dajemo adrese najpopularnijih butika:

 

Bulgari:  Kurfürstendamm 190-192, Charlottenburg

Chanel: Kurfürstendamm 188-189, Charlottenburg

Tommy Hilfiger: Kurfürstendamm 217, Charlottenburg

Yves Saint Laurent: Kurfürstendamm 52, Charlottenburg

MaxMara: Kurfürstendamm 178, Wilmersdorf

Burberry: Kurfürstendamm 183, Charlottenburg

 

Kao u mnogim svetskim prestonicama, i u Berlinu postoje radnje koje između ostalog prodaju suvenire sa simbolima grada. U Nemačkoj se ti suveniri prodaju pod brendom "Made in Berlin". Kao poklon najdražima možete kupiti majice, priveske, kačkete, piksle, vaze...koje su dizajnirali nemački dizajneri.

 

"Evelin Brandt", adresa: Savignyplatz 6, Charlottenburg

 

"Kleidzeitlos", adresa: Steinstraße 2, Mitte

 

"Maaßen 10", adresa:  Schönhauser Allee 60, Prenzlauer Berg; Maaßenstr. 10, Schöneberg

 

Ako niste veliki ljubitelj tržni centara i robnih kuća, vikendom možete posetiti neku od popularnih pijaca u Berlinu. Najpopularnija je "Kunst- und Trödelmarkt" kao i "Kupfergraben". na ovim pijacama možete kupiti knjige, ploče, odeću i mnogobrojne suvenire. Savetujemo vas da kupujete na pijacama, ako niste ovisnik o markiranu robu, jer su cene mnogo niže, a ponuda veća!

 

Pijaca u Berlinu foto: quinet/flickr.com

 

Dva puta sedmično u gradu su otvorene pijace na kojima se prodaju isključivo voće i povrće. Jedno od najpopularnijih mesta je turska pijaca "Maybachufer". Velike pijačne hale u kojma možete naći voće, povrće, mlečne proizvode, začine, suvo voće...su tipični za Berlin.

 

Za turiste koji vole da čitaju, Berlin ima veliku ponudu knjižara u kojima se mogu naći strana i domaća izdanja. najpoznatije radnje u kojima možete kupiti knjige su: "Kiepert", "Hugendubel" i "Dussmann".

Pošalji stranu na:


Avio karte