Metropole - Berlin - Restorani

Restorani

"Prenzlauer Berg" je jedan od najpoznatijih delova Berlina u kojem su mnogobrojni restorani i taverne. Ruski i Jevrejski restorane doprinose raznolikosti kulinarske ponude. Na trgu "Kollwitz-Platz" ćete se osećati kao svetski putnik koji pred sobom ima ponudu svih svetskih kuhinja.

 

Letnja bašta restorana u Prenzlauer Berg foto: lilli2de/flickr.com

 

U međuvremenu svratite u "Simon–Dach–Straße". Ovo mesto se vodi kao popularno urbano mesto u kojem ćete sresti avangardnu elitu Berlina.

 

Mlađa populacija najčešće posećuje "Pariser Straße". Ovde su smeštene taverne, barovi, kao i američki i meksički restorani. Na sredini ulice je "Ludwigkirchplatz" koji zelenom okolinom i letnjom baštom poziva turiste da svrate.

 

Na trgu "Gendarmenmarkt" se nalaze ekskluzivni restorani koji služe ukusne nemačke i inostrane specijalitete. Ako imate sreće, srešćete poznate političare ili glumce koji kao i vi cene dobar zalogaj nemačkih restorana.

 

Kafe na trgu Gendarmenmarkt foto: abbilder/flickr.com

 

U Nikolajevoj četvrti će vam ponuditi jela spremljena po tradicionalnim domaćim receptima tako da ćete se osećati dobrodošlo.

 

Berlinsko najpoznatije jelo je "boulette" (pržene ćufte), a piće je "Berliner Weiße" (pivo sa sokom). Mi vam dajemo predlog za najpoznatije restorane koji služe domaću kuhinju:

 

"Alt Berliner Biersalon" (adresa: Kurfürstendamm 225, 10719 Berlin-Charlottenburg), tel: +49-(0)30-884 399 0. Restoran koji radi 24 sata. Veliki prostor u koji staje oko 500 ljudi, a služi se tipična berlinska hrana. Uveče vas očekuje karaoke ili muzika uživo. Za mušku populaciju tu su i prenosi najvažnijih fudbalskih utakmica.

 

"Alt Berliner Restaurant" ("Zur Gerichtslaube") (adresa: Poststraße 28, 10178 Berlin-Mitte) , tel: +49-(0)30-241 569-7/-8. Domaća i oruginalna berlinska hrana, prostorije opremljene u retro stlu i letnja bašta. Ništa više ne možete poželeti za kvalitetan obrok i provod!

 

"Hasir" restoran foto: bloomsburys/flickr.com

 

"Berliner Republik" (Die Hauptstadtkneipe) (adresa: Schiffbauerdamm 8, 10117 Berlin-Mitte), tel:+49-(0)30-30 87 22 93. Restoran u kojem možete da uživate do 6 sati izutra uz domaću hranu. Ovaj restoran je jedinstven jer nudi 18 vrsta točenog piva.

 

"Brauhaus Lemke am Schloss" (adresa: Luisenplatz 1, 10585 Berlin-Charlottenburg), tel: +49-(0)30-30 87 89 79. Još jedan restoran koji kombinuje domaću hranu sa najboljim nemačkim pivom. Ovo je najstarija taverna u Berlinu. Nalazi se prekoputa "Charlottenburg" palate, tako da u ovaj restoran možete svratiti taman posle celodnevnog obilaska berlinskih znamenitosti.

 

U vodećim berlinskim restoranima se služe najbolji specijaliteti skoro svih svetskih kuhinja, što govori dosta o šarenolikosti Berlina. Mi vam dajemo predlog koji restoran da posetite: 

 

Restoran na Filmskom tornju foto: Jorbasa/flickr.com

 

"Berliner Fernsehturm"(Televizijski toranj), (adresa: Panoramastraße 1A, Alexanderplatz, Berlin-Mitte), tel:  +49(30)24 75 75 875. Na 207 metara iznad zemlje, koliko je toranj visok, dok jedete možete da uživate u prelepom vidiku. Liftom stižete za 40 sekundi na vrh tornja. Restoran se neprestano okreće 360 stepeni. Ovo je svakako neponovljivo iskustvo.

 

"NOCTI VAGUS Dark Restaurant" (adresa: Saarbrücker Straße, 36 - 38 Berlin-Prenzlauer Berg), tel:  +49-(0)30-74 74 91 23. Jedinstven restoran u kojem ćete jesti u potpunom mraku dok će vam pustati najbolje svetske horore. Zanimljiva ponuda među svim turistima avanturističkog duha.

 

Ako budete ručali u restoranu Vapiano na Potsdamer Platz-u, na ulazu će vam dati elektronsku karticu koja beleži sve što kupite. Znaćete da je vaš obrok gotov kada zavibrira aparat nalik na mali mobilni telefon a koji dobijate kada naručite jelo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte