Metropole - Meksiko Siti

Kratak opis - Meksiko Siti

Meksiko Siti nalazi se na mestu gde su davno Asteci sagradili svoj glavni grad, prema smernicama koje im je dao njihov Bog - tako bar kaže legenda. Meksiko Siti impresionirao je Špance kada su prvi put stigli na ovo tle, zbog svoje predivne lokacije pored jezera. Danas će vas Meksiko Siti takođe impresionirati, ali iz potpuno različitih razloga.

 

Meksiko Siti najveći je grad na svetu i takođe grad sa najviše stanovnika. Procenjuje se da je taj broj preko 25 miliona, ali niko i dalje nije siguran u to. Ono što je sigurno je da kada stignete u grad on će vas zadiviti svojom veličinom. Sletanje na meksički internacionalni aerodrom "Benito Huarez" je nezaboravno. Nakon nekoliko sati letenja iznad pustinjske ravnice prelazite grebene i... iako ste i dalje na velikoj visini, grad počinje da se nazire ispod vas i prostire dokle vam oko doseže. Sledećih 15 minuta leta i dalje vam je u vidokrugu... u stvari, kraj grada se nikad i ne nazire.

 

Glavni je grad Meksika, veoma star, finansijski, politički i kulturni centar države, centar noćnog provoda i jedan od najtežih svetskih gradova za vožnju, ispunjen uzbudljivim stvarima, energična metropola, ili jednostavno, neverovatno mesto za posetu. Meksiko Siti je sve to i još mnogo više. Ovo je zaista jedno od najinteresantnijih i najrazličitijih mesta na svetu. Meksiko Siti pruža prijatna iznenađenja za one koji se odluče da svoj odmor provedu ovde. Posetioci Meksika često previde ovaj grad jer je meksički turizam uglavnom usmeren na plaže, ali bi se Meksiko Siti morao naći na vašem "must visit" spisku ako ste ljubitelj muzeja svetske klase, arheološkog blaga, internacionalne kuhinje, nezaboravnih šoping iskustava, uzbudljivog noćnog provoda, velikih trgova, bašti i gradskih parkova. Nacionalni muzej antropologije jedan je od najvećih svetskih muzeja i može lako predsavljati putovanje za sebe.

 

Ne dozvolite da vas veličina grada uplaši i uspaniči. Većina turista odluči se za posetu tri ili četiri područja grada ili jednostavnijeg putovanja. U zavisnosti gde ste smešteni, neke atrakcije biće vam veoma blizu, a i do drugih, malo daljih, je veoma lako doći. Odličan način da osetite duh grada je da uživate u piću ili večeri na 45. spratu Svetskog trgovinskog centra. "Bellini" je restoran koji nudi predivan pogled na ceo grad. Ako je moguće, udobno se smestite pre zalaska sunca.

Vaši utisci - Meksiko Siti

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Meksiko Siti

Viva Mexico
miki001, 20. 05. 2012. - Komentara 1
Turisti u Meksiku su deo njihove kulture pocev Spanske Invazije sa Hernanom Cortesom u 15 veku po da mene.
Pošalji stranu na:


Avio karte