Metropole - Ohrid

Kratak opis - Ohrid

Prelepo Ohridsko jezero okruženo je visokim planinama i mnogobrojnim spomenicima kulture, i već dugo je ponos makedonskog turizma. Svakim danom, Ohrid se sve više nameće kao turistički centar Makedonije. Sa legendom da Ohrid ima 365 manastira i crkava koliko ima dana u godini, s pravom nosi epitet "Balkanski Jerusalim". Ohrid se širi i već ima više od 50.000 stanovnika, a polako se razvija u moderan turistički centar. Brojni hoteli smešteni su uz samu obalu Ohridskog jezera i iz njihovih apartmana i soba pruža se predivan pogled na prirodu.

 

 

Grad Ohrid nalazi se na severnoj strani Ohridskog jezera, na nadmorskoj visini od preko 700 metara. U 9. veku Ohrid je ušao u sastav rimskog carstva, da bi u 10. veku postao prestonica bugarske patrijaršije i politički i kulturni centar Bugarske.

 

Info

  • Jedna od stvari po kojoj je Ohrid veoma poznat jesu ohridski biseri. Naravno, u Ohridu možete kupiti i klasične suvenire, ali su biseri svakako najreprezentativniji poklon iz ovog dela Makedonije.
  • Ohridsko jezero dobija vodu iz brojnih podvodnih izvora. U Ohridskom jezeru živi 17 vrsta riba. Najpoznatije su pastrmka, letica, belvica, jegulja, šaran, klen, mrena i mala riba plašica, od čije se krljuši pravi čuveni ohridski biser.
  • Prosečna temperatura vode iznosi u julu 22, a u avgustu 23 stepena C. 

Vaši utisci - Ohrid


4
Letos sam bio dole na 3 dana i bilo je sjajno!Voda je cista,ali doduse malo hladnjikava.Makedonci nas obozavaju,a nocni zivot je jako dobar.A i od kulturnih i istorijskih znamenitosti ima sta da se vidi....

Putopisi - Ohrid

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte