Metropole - Zagreb - Izleti

Izleti

Groblje Mirogoj foto: Sobrecroacia.com/flickr.com

 

Sama planina Medvednica je takođe vrlo interesantna kao atrakcija Zagreba. Na njenim padinama je prirodni park osnovan 1981. Park je popularan u svako doba godine. Leti je popularno izletište Zagrebčana, a zimi čak ima i pogodnosti za skijanje i druge zimske aktivnosti. Može se birati između prelepih staza za šetnju i odlične žičare. Na planini se nalazi poznata pećina Veternica u kojoj se pored slepih miševa mogu naći praistorijski ostaci.

 

Jugozapadno od Zagreba se nalazi jezero Jarun koje je formirala reka Sava. Ovo mesto je puno raznovrsnih sportskih aktivnosti poput plovanja, surfing, trčanja, krstarenja, klizanja i sličnih.

 

Kod sela Skitarjevo blizu Zagreba nalazi se arheološki park Andautonia. U njemu su ostaci rimskog grada Andautonia koji se prostire na velikoj površini od koje je 2.500 m2 otvoreno za posetioce. Ovde se mogu videti stare ulice, kupatila i kolonade stubova. Samo selo Skitarjevo je takođe fino mesto koje prikazuje tradicionalnu arhitekturu i život njegovih stanovnika.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte