Mauricijus

Kratak opis - Mauricijus

Republika Mauricijus je ostrvska država u jugoistočnom Indijskom okeanu, oko 855 km istočno od Madagaskara, 2.000 km od istočne obale Afrike. Pored ostrva Mauricijus u sastavu republike se nalaze i ostva Sv. Brandon, Rodrigez, kao i ostrvska grupa Agalega.

 

Ostrvo su otkrili Portugalci 1505. godine. Prvi kolonizatori su bili Holanđani koji su naselili ostrvo 1638. godine, dajući mu ime po princu Morisu od Nasaua. Francuzi su vladali ostrvom tokom 18. veka, a ostrvu su dali ime Il d Frans. Britanci su se iskrcali u tajnosti 2. septembra 1810. godine na "Malerozni rt", odakle su preuzeli celo ostrvo i vratili mu ime Mauricijus.

 

Mauricijus je nezavisnost dobio 1968, kada je država postala republika. Danas je jedna od najrazvijenijih zemalja Afrike.

 
Ovo ostrvo je svojeveremeno bilo utočište dodo ptice koja se naselila na Mauricijusu pre četiri miliona godina. Istebljenje ove vrste je počelo sa doseljenjem Portugalaca i Holanđana u 15. veku, a poslednji dodo ubijen je 1681. godine, što znači da je posle 4 miliona godina bilo dovoljno nešto više od 150 da se istrebi dodo. Ptica dodo se danas nalazi na grbu republike Mauricijus.

Vaši utisci - Mauricijus


5
U avgustu 2008.god. letovala sam...pa, mogu reci, u RAJU!!! Maricijus je prosto F E N O M E N A L A N!!!Hotel se zove Merville beach i mislim da ima 4 zvezdice ali je odlican, od osoblja, preko smestaja do hrane. Kako sam...

Putopisi - Mauricijus

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Mauricijus
Pošalji stranu na:


Avio karte